Rapotín touží po klidném středu tabulky. Losinské dávky ordinuje navrátilec Maňka

OKRES • Hodně krutý byl pro fotbalisty Rapotína výsledek losovacího aktivu. Po comebacku do krajského přeboru budou muset při těžkém nakročení čelit protivníkovi z kategorie nejtěžších. Nabušený Šternberk se postupovými ambicemi netajil už loni a na svých plánech nic nemění ani letos.

Petr Fišer

JISKRA RAPOTÍN

Domácí mužstvo může jít do náročného souboje s čistou hlavou a oprávněným sebevědomím. Příprava mu vycházela po tréninkové, herní i výsledkové stránce. „Protočili jsme všech dvacet hráčů, a přestože jsme v některých zápasech museli improvizovat a alternovat, všichni dokázali obstát,“ potěšilo Radima Netopila. Rapotínský trenér se po smolném zranění křížových vazů, které utrpěl novic Miroslav Rohoň, poohlíží po novém brankáři. Radost mu neudělala ani čerstvá zdravotní zrada u zadáka Jakuba Juráše. „Pokud by mu bolavé koleno, kvůli němuž odstoupil z posledního utkání, nedovolilo hrát, byla by to komplikace. Pro naše obranné řady je to jeden z klíčových článků,“ uvědomoval si Netopil. Se svým výběrem by se chtěl pohyboval v klidných tabulkových vodách. „Hlavním cílem je záchrana. Když nám to půjde, tak věřím tomu, že bychom se mohli motat někde uprostřed kolem osmého až desátého místa.“

VELKÉ LOSINY

V Losinách sáhli po změně na pozici hlavního trenéra a navrátilec Roman Maňka nové svěřence v žádném ohledu nešetří. „Tréninky se od základu změnily. Proděláváme hodně těžkou přípravu, co se týče fyzické kondice a silového zaměření. Za sebe můžu říct, že jsem taková cvičení ještě nezažil. Je to opravdu výživné,“ porovnával Jakub Tejkl. Zkušený stoper je jedním z mála šťastlivců, kterého se netýká časté míchání se sestavou. Kouč Maňka hledá optimální složení základní jedenáctky a „aprílové“ výkony v přátelských zápasech tomu odpovídaly. Losinští fotbalisté sice dokázali porazit o dva góly Zábřeh a Českou Třebovou a remizovat v Litovli, naposledy ale totálně vyhořeli s Konicí. Od účastníka I. A třídy si nechali nasázet šest „fíků“. Do generálky s Bruntálem nemohl zasáhnout Filip Navrátil. Ofenzivně laděný tahoun, jenž v přípravném období oplýval nejpreciznější formou, laboruje s třísly a jeho nedělní start je nejistý. V Losinách zůstal i druhý nováček ze zimního období Lukas Andoniu. Přestože klub z lázeňské obce přišel o Petra Lineta (Šumperk) a Martina Kobzu (Rapotín), v letních měsících nezískal do svých řad žádnou výraznější posilu.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*