Přes „kraj“ až na šampionát

ŠUMPERK · Tělocvična ve Sluneční ulici v Temenici zažila po dlouhé covidové pauze velký závod. Za přítomnosti zástupkyň oddílů ze Šumperka, Olomouce, Přerova a Prostějova se organizace zhostil domácí Gymnastický klub. Náročnou soutěž se všemi možnými opatřeními zvládl bez sebemenšího zaváhání a odměnou mu byl zisk několika titulů přebornic kraje. Mnohá děvčata si v důvěrně známém prostředí zajistila účast na mistrovství republiky v nejvyšší výkonnostní linii.

Nejmladší nepostupová kategorie se odehrávala v režii GK Šumperk. Vyhrála ji Adéla Jurásková, na druhou příčku vystoupila Viktorie Peduzzi a bronz patřil teprve šestileté Terezii Parasce.

Na republikový šampionát se ve „třídě“ VS1A podívají Lucie Paraska a Patricie Petrová. Prvně jmenovaná obsadila stříbrnou pozici, Petrové připadla bramborová medaile. Obě měly více než 72 bodů, na něž bylo nutné dosáhnout pro postup na mistrovství.

V kategorii VS2A se stala královnou Olomouckého kraje favorizovaná Markéta Hermannová. Poprvé si tento výkonnostní stupeň vyzkoušely šestá Eliška Langerová a sedmá Klaudie Ďulíková.

Ve VS3A si o dva nejvyšší posty řekly vítězná Barbora Grežová a druhá Michaela Janků. Dveře vedoucí k soupeření mezi republikovou elitou se nezavřely ani před Jit­kou Machytkovou. Její sestra Lenka ovládla zápolení soupeřek, které spadaly do VS4A.

Gymnastický klub měl své reprezentantky i v doprovodné linii B. Adriana Směšná byla ve své kategorii čtvrtá, Marie Paraska stříbrná a Anna Paraska bronzová. Možnost zapojit se do závodu mistrovství republiky netrpělivě vyhlíží také Sabina Žandová, která čeká na divokou kartu. Přebor totiž absolvovala v jiném kraji. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*