Orientační běžci ze Severky mají formu, pohár rozjeli na super vlně

JIHLAVSKO · Sprintem v Jihlavě se dal do chodu letošní Manufaktura Český pohár. Pokud šlo o obsazení prvních míst, žádné překvapení se nekonalo. Vítězství si odnesli favorizovaní Tereza Janošíková a Vojtěch Král.

Petr Fišer

Svazové vedení orientačních sportů dostalo od ministerstva zdravotnictví výjimku a úvodní závod mohlo uspořádat za přísných podmínek. V hlavním městě drsné Vysočiny se běželo historickým centrem, v navazujícím lesoparku a v závěru i v areálu zoologické zahrady. Ženské soupeření bylo velmi vyrovnané, v konečném pořadí se objevovaly minimální rozdíly. Do jedenácté kontroly vedla Denisa Kosová. Jenže náskok neudržela, stejně jako Vendula Horčičková, která ji v čele vystřídala. Rychlým závěrem si prvenství zajistila reprezentantka Severky Šumperk Janošíková. Její oddílový kolega Král byl na trati hodně přesvědčivý. Měl nejen nejlepší mezičasy, ale i celkový výsledný čas. Druhého v pořadí předčil o patnáct sekund. Tereza Janošíková i Vojtěch Král vynechali druhé pohárové pokračování v Horních Hutích. Přes 400 závodníků se na krátké trati poměřilo v oblasti Čeřínku. Oba reprezentanti už se plně soustředili na jeden z vrcholů letošní sezóny, který je v podobě sprintového mistrovství Evropy čekal ve Švýcarsku.

SPRINT ŽENY: 1. T. Janošíková (Severka) 14:45 min., 2. D. Kosová (Hradec Králové) 14:51, 3. J. Knapová (Pardubice) 14:53, 12. A. Štičková (Severka) 15:59. MUŽI: 1. V. Král (Severka) 13:03, 2. J. Glonek (Kamenice) 13:18, 3. T. Křivda (Choceň) 13:27.

KRÁTKÁ TRAŤ ŽENY: 1. A. Indráková (Žabovřesky) 37:23, 2. V. Horčičková (Luhačovice) 37:37, 3. J. Knapová (Pardubice) 39:06. MUŽI: 1. T. Křivda 38:23, 2. P. Kubát (Hradec Králové) 39:14, 3. M. Nykodým (Žabovřesky) 39:26, 10. M. Poklop (Severka) 42:11.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*