OFS Šumperk vylepší informační systém

ŠUMPERK · Po valné hromadě OFS se VV OFS změnil od základu. Zatímco v minulém sedmičlenném výboru zasedalo pět bývalých rozhodčích a další rozhodčí byl ve funkci tajemníka, teď je vše úplně jinak.

V novém výboru je pouze jeden bývalý rozhodčí a všichni další členové včetně tajemníka pocházejí z řad oddílových funkcionářů. Jednotliví členové VV OFS teď pracují na sestavení příslušných komisí. V nich by měli zasednout také zkušení oddíloví funkcionáři, za jejichž prací by měly fotbalové oddíly oproti minulým letům pocítit výrazné kvalitativní zlepšení vztahů mezi nimi a VV OFS. „Komise STK, kterou vede Bořek Bartoš, je pětičlená a já v ní zastávám funkci, dalo by se říci, jednatele. Protože jsem v minulosti posbíral řadu zkušeností v různých fotbalových funkcích, byl jsem požádán o pomoc a to jsem neodmítl,“ říká Milan Grézl, mimo jiné i tajemník losinského fotbalového klubu, a dodává:

„Současně máme plno práce s přípravou nových soutěží, řízených OFS. Za- tím mohu konstatovat, že jak okresní přebor, tak i obě III. třídy budou mít stejné počty účastníků jako v minulé sezóně. Jen jeden oddíl se ze soutěže odhlásil, ale naopak jeden nový tým se přihlásil. Ten, dá se říci, bude nejen překvapením, ale také určitou raritou v okresních soutěžích.“

V důsledku pandemie se objevily určité obavy, jak to bude s mládežnic- kými týmy. Negativní očekávání se naštěstí nenaplnily a i počty mládežnic- kých týmů proti minulým letům nepoklesly. Zkušený funkcionář z STK k tomu uvedl: „Losovací aktiv KFS má proběhnout v pátek 25. června. Losovací aktiv našeho OFS proběhne přesně o týden později v pátek 2. července.“ V současné době se usilovně pracuje na provedení změn v informačním systému FAČR. Ten by měl doznat řady změn vedoucích ke zkvalitnění dle věcných připomínek oddílů. Dosavadní IS FAČR byl chválen funkcionáři, takže jeho další vylepšení je už netrpělivě očekáváno.

A jaký má Milan Grézl názor na výsledky voleb nového vedení FAČR? „Volby byly určitě plně demokratické. Berbr je tentokrát nerežíroval. Pokud jde o jejich výsledek, v oddílech na Moravě je s ním velká spokojenost. Na straně klubů v Čechách je patrná určitá konzervativnost a mám pochybnosti o tom, že zbytkům starých strukur už bylo odzvoněno.“ Milan Grézl také vyjádřil velkou spokojenost s tím, že jeho oddílový předseda Radek Svedek se stal členem VV KFS Olomouc.

Bohumil Tesař

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*