Není nováček jako nováček. Draci zlikvidovali dvougólové manko, remízový stav ale neudrželi

VRCHLABÍ · Není nováček jako nováček. Zatímco ambiciózní Vrchlabí s  výraznou pomocí partnerských Pardubic útočilo na přímý postup do prvoligového čtvrtfinále, hokejisté Šumperka měli jistotu, že skončí předposlední a vyřazovací boje jim ujedou o parník.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA VRCHLABÍ – ŠUMPERK 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)

Zahajovací dějství druhého vzájemného střetnutí v diametrálně rozdílné sezóně tomu odpovídalo. Zápasový favorit si vynutil nejen převahu, ale i dvougólové odskočení. V sedmé minutě ukončil dlouhé obléhání šumperské branky šťastný střelec Tomáš Zeman. V minutě dvanácté zužitkoval parádní přihrávku od Urbana spoluhráč Pavel Mrňa, k němuž přetížená defenzíva protivníka nestačila přistoupit. Volný forvard tak snadno „zametal“ z pozice neobsazeného snajpra. Pod tlakem hrající Draci se zmohli pouze na možnosti Bernovského a Krále, jinak se převážně jen bránili. Přestože byl i nadále zaměstnanějším gólmanem hostující Altrichter, Šumperku se podařilo snížit. Po oku lahodícím průniku Tadeáše Krále snadno skóroval Petr Kratochvíl, jenž dostal černou gumu naservírovanou se stejnou precizností jako hlavní chod na svatební hostině. Obraz hry se od těsnějšího stavu 2:1 barvil do jiných odstínů. Moravané pokoušeli útočný osud častěji a do té doby spíše znuděný strážce Soukup musel čelit daleko náročnější šichtě. Ve třetí třetině, která byla ze šumperského pohledu nejvydařenější, ho důkladně prověřily solidní příležitosti Bernovského, Krále a Jaroše. O slovo se několikrát přihlásil i Jan Milfait. A byl to právě navrátilec do sestavy hostujícího mužstva, který v polovině 55. minuty vyrovnal. V předbrankovém prostoru ho našel od zadního mantinelu Kratochvíl. Nerozhodné skóre mělo jepičí život. Dravec Mrňa to vzal na sebe, natlačil se přes chybujícího zadáka a z forhendové strany vrátil vedení na stranu Stadionu. Draky to muselo mrzet o to víc, že chvíli předtím mohl dokonat obrat Krejčiřík. V 57. minutě měl srovnání na holi Blaško. Soukup ale odolával a tříbodovou naději svého týmu držel i v power-play soupeře. Trefou do prázdné klece ji z prostoru středního pásma utnul Ondřej Matýs. „Kdybychom po jednoznačné úvodní části prohrávali vyšším rozdílem, nemohli bychom se divit. Obranu jsme zpevnili až po přestávce, kdy se hra začala vyrovnávat. Dali jsme gól na 2:2 a je velká škoda, že jsme nedokázali využít další šance, kterých nebylo málo. Jeli jsme snad třikrát nebo čtyřikrát sami na branku,“ zalitoval kouč šumperských hokejistů Martin Sobotka.

BRANKY: 7. Zeman (Moník) – 1:0, 12. Mrňa (Urban) – 2:0, 35. Kratochvíl (T. Král, Záruba) – 2:1, 55. Milfait (Kratochvíl, T. Král) – 2:2, 56. Mrňa (Linhart) – 3:2, 58. Matýs (Zeman) – 4:2. Vyloučení 1:3, bez využití, střely na branku 41:18.

ŠUMPERK: M. Altrichter ml. – Kabelka, Volráb, Záruba, Dosek, Viktorin – Jaroš, Baláž, Danielčák – Milfait, T. Král, Kratochvíl – Krejčiřík, J. Kučera, Bernovský – Blaško, Kaplan, J. Horký – L. Kučera.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*