Nejaktivnější na trhu! Šumperk představil dva nové brankáře

ŠUMPERK · Hokejový Šumperk nelení a na hráčském trhu je aktivní jako žádný jiný klub z první ligy. Potom, co si vedení Draků pláclo s  extraligovým útočníkem Tomášem Vildumetzem a dvěma navrátilci Denisem Kindlem a Danielem Vachutkou, se na oficiální týmové soupisce objevila i první jména v kolence brankářů a obránců.

Petr Fišer

V případě Tomáše Drtila se jedná o další comeback klubového odchovance. Třicetiletý zadák strávil po vzoru Vachutky předešlé soutěžní období v Prostějově, kde ve výběru hladových Jestřábů nasbíral dvacet kanadských bodů (5+15). Ofenzivně laděný bek patřil v ambiciózním celku Hanáků k největším oporám. V gólmanském revíru se popere o post jedničky teprve devatenáctiletý Vojtěch Mokry. Skromný pracant s hokejem začínal v Karviné, nejprve jako hráč v poli. Do brankoviště se přesunul, když mu bylo šest roků, a už mezi třemi tyčemi zůstal. Jako mládežník vystřídal týmy Havířova a Poruby. V dresu olomouckých Kohoutů okusil, jak chutná extraliga, ve čtyřech zápasových testech se jeho úspěšnost zákroků blížila 94 procentům. „Slibovaný průvan se týká i brankářských postů. Vojta je jedním ze tří gólmanů, které budeme mít pro následující sezónu k dispozici. Do dalšího ročníku jsme se rozhodli jít cestou mladých brankářů, u nichž věříme, že jsou schopni těžkou úlohu zvládnout,“ odhalil trenér Draků Martin Janeček. K naplnění jeho slov došlo o den později, kdy vyplavalo na povrch, že druhým strážcem do party bude o pouhé dva roky starší Martin Holík. „Jsme rádi, že se nám ho podařilo získat. Martina sleduji delší dobu. Je talentovaný a já pevně doufám, že bude jednou z velkých opor našeho mužstva,“ vyjádřil se Janeček na adresu brankáře, jenž se do Šumperka dostal přes zastávky v Hodoníně, Brně, Znojmě, Pelhřimově a Havlíčkově Brodě. Naposledy figuroval v kádru prvoligového Přerova, za nějž odchytal sedm utkání. V minulém týdnu se potvrdil příchod dalšího mladého hokejisty. Zadák Martin Pěnčík (21) si po začátcích v Prostějově odskočil v juniorských letech do Hradce Králové. „Upřímně jsem se divil, že na ledě nedostával větší prostor,“ nezastíral jmenovec Janeček při pohledu do statistik. Pěnčík si v minulé sezóně zahrál za Jestřáby ve čtyřiadvaceti duelech a zaznamenal v nich deset kladných bodů v hodnocení plus – minus. „Martin je výtečný bruslař, který umí podpořit útok. Jsem přesvědčený o tom, že když u nás dostane prostor, tak doslova rozkvete,“ tvrdil optimisticky kouč Draků.

PODEPSANÍ HRÁČI BRANKÁŘI: Vojtěch Mokry (19 let), Martin Holík (21). OBRÁNCI: Tomáš Drtil (30), Martin Pěnčík (20). ÚTOČNÍCI: Denis Kindl (28), Daniel Vachutka (28), Tomáš Vildumetz (22).

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*