Lukáš Vajda si vyskákal titul

 Šumperská atletika má co nabídnout. Není toho málo. Na Tyršově stadiónu propadli kouzlům královny sportu jedinci se zajímavými schopnostmi a kvalitami. Potvrdilo to halové mistrovství republiky v Ostravě, z nějž se podařilo „vyždímat“ čtyři cenné medaile.

Petr Fišer

Zlatý úspěch si připsal na konto Lukáš Vajda. Konkurenci zastínil ve skoku do výšky, kde se jako jediný dostal nad 200 centimetrů. V dorostenecké kategorii o sobě dala vědět také Iva Gieselová. V běhu na tři kilometry pokořila osobní rekord a výsledným časem 10:31.37 min. dosáhla na stříbrný vavřín. O den později přidala bronz na poloviční trati, s níž si poradila za 4:48.12 min. Hodnotu jejích výtečných počinů umocňoval fakt, že je dorostenkou teprve prvním rokem. 

Na stupně vítězů se prosadil i Jan Bartoň. Šedesátimetrový sprint s překážkami zaběhl za osm vteřin a dvanáct desetin, což mu zajistilo bronzovou pozici.

Klára Dobešová se pokoušela prorazit ve výškařském sektoru. Mohla se pochlubit čerstvě vytvořeným soukromým maximem 161 centimetrů, se kterým se v nabité konkurenci zařadila na celkové osmé místo. O týden dříve skončila na republikovém šampionátu ve víceboji jedenáctá, když nasbírala 3129 bodů.

Junior Štěpán Pospíšil se po vynucené tréninkové „odstávce“ trvající jeden měsíc nestihl vrátit do ideální formy a nejkratších šedesát metrů zasprintoval za 
7.29 s, což na postup do finále nestačilo. „Celkově vzato to bylo velmi povedené mistrovství. Škoda jen, že několik dalších kvalifikovaných atletů z našich řad nemohlo do bojů v Ostravě zasáhnout vlivem zranění nebo protože je postihl výkonnostní výpadek,“ bilancoval šéf atletického oddílu ze Šumperka Tomáš Vykydal.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*