Ladislav Kovařík dostává šanci v áčku Baníku Ostrava, trénuje s Laštůvkou

OSTRAVA, ŠUMPERK • V únoru oslavil teprve sedmnácté narozeniny. O pouhé dva měsíce později se mohl zapojit do zatím improvizované přípravy Baníku Ostrava. Ač je Ladislav Kovařík věkem ještě dorostenec, hlavní kouč mužského áčka Luboš Kozel neváhal a povolal jej do hlavního týmu. Po boku velezkušeného Jana Laštůvky!

Petr Fišer

Kovařík je na brankářském trhu žádaným zbožím. Vysoký gólman, kterého na severu Moravy trénuje šumperský rodák Radek Slončík, se objevil v hledáčku tuzemských velkoklubů. V zákulisí se nejčastěji spekulovalo o zájmu Viktorie Plzeň.

Ostravský management si talentovaného fotbalistu vyhlédl na Tyršově stadiónu. V Šumperku se zdokonaloval pod křídly Radima Netopila. „Jeho tréninky byly super. Žádný stereotyp, právě naopak. Vedl je zábavnou a pestrou formou, v žádném ohledu jim nechyběla kvalita. S jejich pomocí jsem se zlepšil ve všech směrech. Akorát mohly být vícekrát týdně,“ zavzpomínal na společné působení v okresním městě. 

Řadil se tam k největším gólmanským nadějím. V sítích větších a bohatších oddílů uvízli i Patrikové Jílovec a Berka. „Předně jsem rád, že se klukům daří. Dál je sleduji a tak trošku jejich kariéru prožívám s nimi. Moc bych jim přál, aby si jednou zachytali první ligu. Všechny tři jsme posouvali o kategorii výš, a to jak v tréninkovém procesu, tak i v zápasech. Šlo nám o to, aby měli pořád nové podněty a nezačali stagnovat,“ vyjádřil se na adresu zmíněného tria Netopil. 

Ladislav Kovařík možnost trénovat alespoň po skupinkách uvítal. Dveře do baníkovského A týmu se pro hráče v jeho věku neotevírají kaž­­dý den. „Je to lepší, než když kluci běhají samotní po lesích. Plnohodnotný trénink to samozřejmě není, jsou tam omezení, nemůžete jít do kontaktu. Ale zaplaťpánbůh aspoň za tohle. Na všech bylo vidět, že se po vynucené pauze těší a že chtějí trénovat,“ vypozoroval snadno Luboš Kozel.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*