Hokejoví slávisté dračí grupě nevoní

ŠUMPERK • Že by se slávisté měnili v šumperskou noční můru? Hokejoví Draci po premiérové porážce bez jediného získaného bodu, kterou utrpěli v Praze s vršovickou Slavií, podlehli nejtěsnějším rozdílem i Slavii horácké. Vedoucí mužstvo průběžného pořadí sice ve středečním večeru potrápili, dvougólové manko ale dokázali pouze snížit na rozdíl jednoho zásahu.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA
ŠUMPERK – TŘEBÍČ 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Stejně jako v Edenu jim nevyšla první třetina. Nechali si dát dvě hloupé branky, ve druhém případě dokonce při vlastní přesilovce. Do varu je dostala až série třebíčských vyloučení, k nimž došlo v prostředním dějství. V dalších početních převahách se do sítě zamotal přesný tahák Lukáše Žálčíka a poté dopadlo na úrodnou půdu i dalekonosné nahození od Tomáše Drtila.

Hosté mezitím udeřili z rychlého brejku. Třebíč přivezla na Tyršův stadión dvě posily z Komety Brno a byli to právě útočníci Dočekal a Kusko, kteří smrtící kontr vyřešili ke spokojenosti trenérů tabulkového lídra. „Byl to velmi důležitý gól. I když jsme naši bodovou sérii prodloužili, celkově jsme nehráli podle našich představ. S takto kvalitním soupeřem nemůžeme nasbírat devět dvouminutových trestů. Šumperk výborně bruslil, a přestože jsme se chystali na to, že bude mít výborný pohyb, nedokázali jsme na to po většinu zápasu reagovat. Právě z toho vyplývaly naše fauly. Bolavé utkání jsme urvali vůlí a obětavostí,“ prohlásil trenérský asistent vítězů Jaroslav Barvíř.

Draci za podpory hlučného publika stupňovali intenzitu svého útočného úsilí, do výhodných střeleckých pozic se ale neprobíjeli snadno. Navíc je v závěru přibrzdily dva potrestané zákroky rozzlobeného Vachutky. „Od druhé dvacetiminutovky jsme byli aktivnějším mužstvem. K tomu, abyste se zápasem něco udělali, potřebujete nezbytnou ingredienci v podobě disciplíny. A tam byl problém a obrovský nedostatek. V době, kdy jsme nabírali tempo a vyšší otáčky, jsme pokaždé zbytečně faulovali z nesmy- slných emocí,“ hudroval hlavní kouč Draků Martin Janeček.

BRANKY: 3. Dočekal (M. Furch) – 0:1, 16. Krliš (Nedvídek) – 0:2, 28. Žál- čík (Vildumetz) – 1:2, 32. Kusko (Dočekal) – 1:3, 34. Drtil (D. Kindl, Vachutka) – 2:3. Vyloučení 7:9, využití 2:0, v oslabení 0:1, střely na branku 38:31, 1048 diváků.

ŠUMPERK: Mokry – Pěnčík, Drtil, Březák, Hrachovský, Řezáč, Dudycha, L. Rutar – Vildumetz, D. Kindl, Vachutka – P. Kratochvíl, Macuh, Žálčík – A. Furch, Kohút, Bernovský – A. Scheuter, Šilhavý, Antoníček – J. Horký.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*