Hokejová jízda po slepé koleji

ŠUMPERK • Nečekaly se žádné velké zázraky, ale že to bude až taková bída? Šumperští hokejisté zakončili náročný týden orámcovaný třemi zápasy během pěti dnů další porážkou z kategorie varovných. Jako by jeli po slepé koleji a marně vyhlíželi světlo na konci tunelu. Takhle by to rozhodně nešlo.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA ŠUMPERK – VRCHLABÍ 1:6 (0:1, 0:5, 1:0)

Trenér Draků Martin Sobotka poslal do brány jmenovce Altrichtera. Oba litovali promarněné příležitosti, kterou v  závěru samostatného nájezdu spálil Ján Blaško. Dvojnásobně je to muselo mrzet poté, co o  necelé tři minuty později uhodilo na druhé straně. Po nahození Bučka od modré čáry a  teči Kratochvíla v  předbrankovém prostoru trefil odkrytou klec Ondřej Matýs. V  prostřední periodě se na Tyršově stadiónu natáčel dračí horor. Hostitelé nejprve promrhali přesilovku pět na tři a  po vyloučení Kabelky sami inkasovali. U levé tyče si zdatně počínal neobsazený Matouš Kratochvíl. Byl to začátek šumperského konce. Domácí mužstvo ve snaze docílit gólu naděje pootevíralo zadní vrátka a hosté pronikali do děravé defenzívy jako nůž máslem. Když se v  rychlých výpadech neprosadili napoprvé, mohli se radovat s pomocí následné dorážky. Altrichterovi zůstávaly jen oči pro pláč. Sobotkovi svěřenci se dostali ke slovu až za rozhodnutého stavu 0:6. Jan Milfait si nabruslil na křížný pas od zadáka Nepokoje a umístěným tahem z levého křídla upravoval na pětigólový rozdíl. To už běžela čtrnáctá vteřina třetí části a  všem na stadiónu bylo jasné, že tříbodový jackpot připadne oficiálnímu farmářskému týmu extraligových Pardubic.

BRANKY: 8. Matýs (M. Kratochvíl) – 0:1, 26. M. Kratochvíl (Kajínek) – 0:2, 29. Machala (Urban) – 0:3, 36. Formánek (Hozák) – 0:4, 37. Chrtek (Heřman) – 0:5, 40. Nouza (Heřman) – 0:6, 41. Milfait (Gewiese, Nepokoj) – 1:6. Vyloučení 2:5, bez využití, v oslabení 0:1, střely na branku 34:40. DRACI ŠUMPERK: Altrichter – Kabelka, Gewiese, Nepokoj, Weintritt, Ševčík, Věntus – Baláž, Milfait, Jaroš – P. Kratochvíl, T. Král, Krejčiřík – Danielčák, Spratek, Blaško – Krč, Hroch, L. Kučera.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*