Fotbalisté Zábřeha spadli znovu na zem. Mužstvo Velkých Losin mělo na tři body

ŽELATOVICE, ZÁBŘEH – Chtěli odčinit domácí porážku se Zábřehem. Fotbalisté Velkých Losin byli hodně blízko k tomu, aby v Želatovicích ukořistili všechny tři body. Nejtěsnější náskok hájili až do 86. minuty.

Petr Fišer, Bohumil Tesař

KRAJSKÝ PŘEBOR ŽELATOVICE – VELKÉ LOSINY 1:1 (0:1), 4:5 na penalty

Místo absentujícího kouče Romana Maňky se chopila trenérské taktovky dvojice Radek Svedek – Jakub Tejkl. S aktivním nástupem svých svěřenců mohla být spokojená. Už ve druhé minutě se řítil sám na brankáře Filip Navrátil. Želatovická obrana dokázala dravého forvarda zpacifikovat pouze za cenu záchranářského faulu, který zaváněl karetním trestem. Ve 26. minutě už přetížené defenzívě nepomohlo vůbec nic. Martin Kocourek se dostal k odraženému míči a napral ho tam, kam patří – do děrované sítě. Hanáci měli jedinečnou příležitost k vyrovnání po sporně nařízeném pokutovém kopu. Zatloukalův smolný střet s protihráčem vyhodnotil hlavní rozhodčí Polanský jako faul losinského kapitána a ukázal na penaltový bod. Brankář Dominik Hatala se překonat nenechal! A kdyř o chvíli později zmařil další možnost soupeře hokejovým semaforem, na stavu 0:1 se nic neměnilo. Protože specifické želatovické hřiště nepřeje pozemním kombinacím, obě strany si vypomáhaly vzdušnými nákopy. Losiny hned třikrát atakovaly metu pojišťovací trefy. Jenže při zakončení Hegnera z malého vápna vyčaroval velké brankářské kouzlo Tomáš Čech, jenž ustál bez úhony i dobré možnosti Davida Hilberta a Petra Navrátila. Hilberta zradil špatný první dotek, střídajícího Navrátila vychýlená muška. Trest se dostavil v závěrečné pětiminutovce. Sudí Polanský viděl v šestnáctce další provinění Velkých Losin a nerozpakoval si proti nim odpískat druhou „pentli“. S její exekucí si věděl rady Tomáš Matušík. „Jsem přesvědčený o tom, že jsme si zasloužili tři body. Už jen kvůli tomu, že jsme měli více šancí. Bohužel, i takový je občas fotbal. Díkybohu aspoň za to, že jsme po hodně dlouhé době vyhráli pozápasový rozstřel,“ otřel si pot z čela Jakub Tejkl.

ZÁBŘEH – LUTÍN 0:1 (0:0)

Fotbalisté Zábřeha doufali, že se jim podaří navázat na první bodové úlovky, které ukořistili na úkor Litovle a Velkých Losin. Jenže zůstalo jen u přání. V nedělním utkání padl jediný gól a střelci domácího týmu si o něm mohli nechat tak akorát zdát. V 79. minutě se stal oslavovaným hrdinou lutínský mladíček Matyáš Dohnal, ročník narození 2003.

BRANKY: 86. Matušík – 26. Martin Kocourek. Diváci: 98. VELKÉ LOSINY: D. Hatala – Andoniu, J. Zatloukal, Žídek, Bližňák – Hilbert, Martin Kocourek, O. Žák, Šinogl, L. Hegner – F. Navrátil. Střídali: 64. Barčík, 80. P. Navrátil.

BRANKY: 79. Dohnal. Diváci: 260. ZÁBŘEH: Toman – Laštůvka, Lepka, Schwab, Žanda, Janák, R. Žák, Nádeníček, Paclík, Ratiborský, Lukas. Střídali: 55. Maistryzsin, 78. K. Appl.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*