Favorit splnil povinnost, k výhře přispěl nový hrot

ŠUMPERK • Druhé vítězství v přípravě a znovu nad soupeřem z nižší soutěže. Šumperští hokejisté si podle předpokladů poradili se Žďárem nad Sázavou. Málo pálivé a nebezpečné Plameny drželi zkrátka a za celý zápas jim povolili jen třináct střeleckých „šlehnutí“ směřujících na brankové zařízení. Sami to zkoušeli daleko častěji.

ÚTERNÍ PŘÍPRAVA ŠUMPERK – ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Po úvodní neproduktivní třetině přitlačili na pilu v prostřední části. Nejprve vymetl horní růžek dobře napadající Jiří Uhlík, poté zaznamenal čistý průstřel od modré čáry Jakub Řezáč a na konci druhé periody zvyšoval už na 3:0 Jozef Baláž. Ostrý hrot zapůjčený z extraligových Vítkovic se v brejku dvou na jednoho nezmýlil a na žďárskou svatyni vyslal svižnou ránu k bližší tyči. I když si Draci nechali dát lajdácký gól při vlastní přesilovce, hosté mohli pomýšlet na senzační obrat jen stěží. Čtyři minuty před vypršením základní hrací doby je definitivně dorazil podruhé v zápase přesně mířící Baláž, jenž si v rámci „vítkovické“ spolupráce kápl do noty s Janem Bernovským. „Kvalita mezi první a druhou ligou by se měla projevit. Byli jsme lepší. Naše tradiční chyby při přechodu středního pásma ale přetrvávaly a hráči se hned v následujících zápasech přesvědčí o tom, že si je proti silnějším mančaftům nebudou moct dovolit. Také nás trápí koncovka,“ postěžoval si trenér Šumperka Martin Sobotka.

BRANKY: 26. Uhlík – 1:0, 37. Řezáč (Hroch) – 2:0, 39. Baláž (Krejčiřík, Gewiese) – 3:0, 52. Bazala – 3:1, 56. Baláž (Bernovský) – 4:1. Vyloučení 5:6, využití 1:0, v oslabení 0:1, střely na branku 37:13, 256 diváků. ŠUMPERK: D. Venouš – Gewiese, Švec, Kabelka, Nepokoj, Řezáč, Viktorin, Věntus, Dosek – Jaroš, Baláž, Krejčiřík – Bernovský, Král, Kratochvíl – Uhlík, Spratek, Hroch – L. Kučera, Potočný, Krč. mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*