Kuřecí rarášci s hranolky

Budeme potřebovat následující ingredience: • 1 kg kuřecích prsou • olej • 3 lžíce hladké mouky • 2 lžičky hořčice • 2 lžíce sladké sójové omáčky • 4 lžíce škrobové moučky/solamylu • 2 vejce • pivo • lžičku sušeného česneku • lžičku mleté papriky • brambory/hranolky • sůl, pepř

Postup

Nejdříve očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na kostky nebo plátky a promícháme se solí a pepřem. V misce smícháme vejce, škrobovou moučku, mouku, hořčici, sušený česnek, sladkou sójovou omáčku, trochu piva a přidáme sůl a pepř. V této směsi budeme následně kuřecí maso nakládat a necháme ho odležet alespoň hodinu – nejlépe však pět. Brambory na hranolky neloupeme, pouze je pořádně očistíme a nakrájíme na požadovanou velikost. Vyskládáme je na pečicí papír a pokapeme směsí oleje, sušeného česneku a mleté papriky. Pečeme je 25 až 30 minut na 200 °C. Podáváme s tatarkou nebo majolkou. Recept je rychlý, dobrý a nemá chybu. Tak dobrou chuť! (sk)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*