PechaKucha Night opět v Šumperku. Tentokrát i s charitou pro Ukrajinu

Již zítra, v sobotu 19. března, se v Kině OKO uskuteční už 17. PechaKucha Night. Tentokrát s charitativním podtextem. Výtěžek z akce bude totiž věnován na podporu Ukrajiny.

Kromě již tradičních prezentací 20 x 20 (každý host má připraveno dvacet „slidů“ po dvaceti vteřinách) proběhne také „charitativní večeře“. Návštěvníci totiž mohou připravit doma jakékoliv občerstvení a vše se na místě „prodá“ ostatním. Celý výtěžek se pak pošle Paměti národa.

„Paměť národa u nás vystupovala již několikrát a je schopna rychle dopravit pomoc až na frontu“ dodává organizátor Radovan Auer z Šumperského okrašlovacího spolku. Více info o pomoci Paměti národa se lze dočíst i zde.

Projekt PechaKucha vymysleli a uvedli v život v roce 2003 v Tokiu architekti Astrid Klein a Mark Dytham (Klein Dytham Architecture). Dnes je do něj zapojeno více než 1000 měst na celém světě.PK vytváří prostor pro setkávání architektů, designérů, grafiků, výtvarných umělců, divadelníků, filmařů a muzikantů na jednom místě v jednom čase. Zkušenost s architektonickými přednáškami, které často trvají hodiny, vedla k hledání vhodného formátu. Ten dostal jméno PechaKucha: každý mluvčí má pro svůj výstup 20 obrázků a každý z nich může komentovat na ploše 20 vteřin; 6 minut a 40 vteřin ho tak dělí od nástupu jeho následovníka.Pořádání projektu PechaKucha Night je vázáno licencí od majitelů práv. Každé město má svého licencovaného organizátora.PechaKucha Night Šumperk pořádá Šumperský okrašlovací spolek. Ve své dramaturgii se podle svých slov řídí jediným kritériem, a tím je INSPIRACE. Často zve i osobnosti mimo kreativní průmysly – sportovce, podnikatele, zemědělce, komunitní projekty.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*