V Oku se chystá předpremiéra nového filmu Miroslava Krobota

Komedie Miroslava Krobota Velká premiéra vstupuje 21. července do českých kin, šumperské Oko nabídne film v předpremiéře o den dříve.

Oko nabídne novinkový film v předpremiéře 20. července od 18.30 hodin. V komedii plné nečekaných situací, která vznikala pod pracovním názvem Šnajdr (a o kterém jsme psali zde), uvidí diváci v hlavních rolích Pavla Šimčíka a Ivu Janžurovou. Dále se mohou těšit na Kláru Melíškovou, Ivu Pazderkovou, Jenovéfu Bokovou, Jakuba Žáčka i Miroslava Krobota. Na scénáři svého třetího celovečerního filmu spolupracoval Krobot opět v tandemu s Lubomírem Smékalem.

Hlavní postavou Velké premiéry je pražský herec Pavel Šnajdr (Pavel Šimčík), který miluje improvizaci a stand-up. Když dostává nabídku zrežírovat své vlastní představení v olomouckém kulturáku, balí tašku, odjíždí z Prahy a nechává za sebou krachující manželství. V Olomouci jej čeká milovaná babička (Iva Janžurová), která je také herečka a má v jeho představení vystupovat. Do Pavlova života vstupuje řada nových lidí. Pavla angažoval ředitel kulturního domu Grunt (Miroslav Krobot), který je hlavně politik, který se bojí o svoji politickou kariéru.
„Film chápeme jako poctu tvořivosti a hravosti, životní filozofii, která chápe i neúspěch a prohru jako inspiraci,“ vysvětluje režisér a scenárista Miroslav Krobot. Velká premiéra se natáčela loni v létě převážně v Olomouci, kde se jeho hlavním dějištěm stal S klub. Natáčelo se ale také například v ZOO, v kostele Panny Marie Sněžné, Bezručových sadech i na hlavním nádraží.

Na šumperskou předpremiéru by měla dorazit řada hostů v čele s hercem Pavlem Šimčíkem. Dále se diváci mohou těšit na Kláru Melíškovou, Ivanu Plíhalovou, Romana Vencla či Jakuba Žáčka. Z tvůrců potom bude Oko hostit scénáristy Luboše Smékala a Miroslava Krobota. Producenty zastoupí Ondřej Zima a Silvie Michajlova.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*