KRÁTCE Z KULTURY

Děti pobaví princezna Dancejína

ZÁBŘEH • Dětský den s princeznou Dancejínou připomene 20. výročí založení skupiny Dance Club Juniors v sobotu 5. září. Před místním kulturním domem dětem přinese nejen skákací hrady, skluzavku nebo trampolíny, ale také tvůrčí dílny na výrobu originálních šperků, obrázků z mouky nebo potisk vlastního trička. Kostýmy princů a princezen jsou vítány.

Odloženou premiéru vystřídá další z nové sezóny

ŠUMPERK • Hned dvě premiéry připravilo na září Divadlo Šumperk. Tou první s názvem Elling a Kjell Bjarne aneb Chvála bláznovství v sobotu 5. září splatí divadelníci koronavirový dluh předplatitelům minulé divadelní sezóny, premiérou Králova řeč o týden později zahájí sezónu novou. Zatímco v prvním případě se bude jednat o komedii, vstup do sezóny roku 2020/21 obstará drama.

Provětrejte koloběžky, odrážedla nebo brusle

POSTŘELMOV • Na závody všeho, co má kolečka, zve děti Postřelmov. V neděli 6. září ve 14 hodin mají sraz před místním kulturákem. Závodníky čeká kategorie Budulínků a další tři dětské kategorie až do 15 let. Povolená jsou odstrkovadla, koloběžky a kolečkové brusle, ochranná přilba je nutná. V ceně špekáček, zapůjčení vozítek zdarma.

Prezentace od 13.45 hodin. Okolím Bludova za špekáčkem

BLUDOV • Tradiční turistická akce Výšlap za bludovským špekáčkem startuje mezi osmou a devátou hodinou v sobotu 5. září ze zahrady za kulturním domem. Po 28. se při ní účastníci mohou vydat na 7 nebo 20kilometrovou trasu. Cíl je na koupališti na Vlčím dole, kde na všechny zúčastněné čeká opékání špekáčků. Ocenění získají tradičně nejstarší a nejmladší účastníci.

Barevný svět Pavla Bartoně

ZÁBŘEH • Po Barevných proměnách sdružení NASLISE čeká na návštěvníky zábřežského muzea další „barevná“ výtvarná výstava. Jejím autorem je Pavel Bartoň z Horních Heřmanic, vystavující pod hlavičkou Galerie výtvarníků. Ze zdravotních důvodů se musel vzdát práce s olejovými barvami a také se musel naučit používat pravou ruku namísto levé. Jeho díla jsou malovaná s láskou k umění a k přírodě a v muzeu budou k vidění do 6. září.

Houby, houby, houbičky…

ŠUMPERK • V předsálí Rytířského sálu proběhne ve dnech 10. – 12. září 21. výstava hub, věnovaná RNDr. Magdě Zmrhalové. Díky jejímu úsilí se v Šumperku od roku 1999 každoročně můžeme těšit na mykologickou výstavu. Ani letos nebude chybět mykologická poradna, návštěvníci dostanou opět možnost nechat si své houby odborně určit.. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*