Míša dort

Na 12 porcí budeme potřebovat následující ingredience.

Náplň • 750 g tvarohu • 200 g másla 200 g cukru moučka (pokud chceme méně sladké, tak ubereme)
Korpus • tuk na vymazání formy • 4 ks vejce – bílky a žloutky zvlášť • 4 lžíce cukru moučka • 1 lžíce oleje • 4 lžíce polohrubé mouky • 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva • 1 lžíci kakaa
Poleva • 80 g hořké čokolády • 55 g másla • 2 lžíce mléka

Postup

Předehřejeme troubu na 180 °C. Na dno dortové formy vložíme pečicí papír, obstřihneme ho podle formy a boky vymažeme tukem. Následně zaděláme na korpus. Oddělíme žloutky od bílků a vyšleháme žloutky s olejem a cukrem do pěny. V další čisté misce vyšleháme bílky do tuhé pěny. Následně prosejeme do žloutkové směsi mouku, kakao a prášek do pečiva. Promícháme, po kouscích přidáme i bílky a pořádně těsto zapracujeme stěrkou na těsto. Vznikne nám nadýchaná hmota, kterou vlijeme do dortové formy. Pečeme 15 až 20 minut a otestujeme vpichem špejlí. Po upečení uvolníme boky formy a necháme korpus vychladnout. Na náplň budeme potřebovat máslo, tvaroh a cukr. Máslo necháme rozpustit, zašleháme do něj cukr a nakonec i tvaroh. Korpus upneme zpátky do formy a náplň navrstvíme na korpus. Dáme chladit do lednice. Nakonec ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přilejeme do ní mléko a máslo a ihned po rozpuštění vstvíme na tvaroh. Vše dáme do lednice dobře ztuhnout – ideálně přes noc, ale pokud vás přemůže chuť, tak alespoň na dvě hodiny. Přejeme vám dobrou chuť. (sk)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*