Žádná březnová kamna, rozjela se nová série

ŠUMPERK · Březen – za kamna vlezem? Ale kdeže! Je to právě třetí měsíc v probíhajícím roce, v němž odstartovala nová běžecká série. Obsahuje osm závodů s  terénovým a krosovým podtextem a kromě Šumperka zavede zájemce na Skřítek, do Rapotína či do Králce. „V tuto chvíli jsou pořádány jako individuální a soupeřit se bude virtuálně,“ prozradil za organizátory ze Šumperské sportovní Radek Hejný.

Petr Fišer

Každá z vypsaných štací se bude započítávat do celkového pořadí seriálu. Nejlepší aktéři v daných kategoriích si odnesou věcné ceny včetně pohárů, všichni účastníci se můžou těšit na pamětní listy a medaile. Zkrátka nepřijdou ani nejrychlejší jedinci z jednotlivých závodů. Součástí startovného budou závodní sety pro běžce. „Přihlásit a registrovat se může opravdu každý. Stačí vyplnit registraci, zaplatit startovné a vydat se na start. Svůj výkon si změříte jakoukoliv aplikací s výstupem souboru GPX, který si nahrajete do svého profilu,“ zasvěcoval Hejný, jak na věc.

PŘEHLED ZÁVODŮ BĚH POD KOKEŠEM. Kdy: 12. až 31. března. Kde: Šumperk. Délka: 6,8 km. OKOLO TULINKY. Kdy: 12. až 30. dubna. Kde: Šumperk. Délka: 5,8 km. OKOLO MĚSTSKÝCH SKAL. Kdy: 12. až 31. května. Kde: Šumperk. Délka: 10 km. OKOLO CHOCHOLÍKU. Kdy: 12. až 30. června. Kde: Šumperk. Délka: 8,4 km. VÝBĚH NA HÁJ. Kdy: 12. až 31. července. Kde: Šumperk. Délka: 2,5 km. OKOLO SKŘÍTKU. Kdy: 12. až 31. srpna. Kde: Skřítek. Délka: 10 km. OKOLO BUKOVKY. Kdy: 12. až 30. září. Kde: Rapotín. Délka: 7,5 km. OKOLO MALÍNSKÉHO VRCHU. Kdy: 12. až 31. října. Kde: Králec. Délka: 5,5 km.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*