Z hrušky co nejrychleji dolů

MOHELNICE • Z hrušky dolů. A co možná nejrychleji. Jako by si naivně mysleli, že to po výhrách nad Jeseníkem a Rapotínem půjde samo. Jenže ono to nešlo. Zábřežští fotbalisté dostali za uši jako už dlouho ne, rekordní lekci jim udělil lokální rival z Mohelnice.

Petr Fišer Bohumil Tesař

KRAJSKÝ PŘEBOR MOHELNICE – ZÁBŘEH 8:2 (4:1)

Že by ještě spali? Podle průběhu úvodní desetiminutovky se zdálo, že v kabině nechali bez povšimnutí hlasitě zvonící předzápasový budík. Aniž by se stačili probudit ze šeredného snu, po neubráněném rohovém kopu a  hlavičce Romana Kuby u  zadní tyče prohrávali 3:0! Předtím potrestali jejich přehmaty v rozehrávkách Kožela a Ryba. Otevřeně hrajícímu Sulku nebylo v sobotu dopoledne přáno. David Nízký sice s  přispěním zaváhání chybujícího Knýře snížil, obnovená naděje ale dlouho netrvala. O  pouhé dvě minuty později selhal jeden ze stoperů a  dvojice Nantl – Ryba neměla slitování. Že se žádný senzační obrat ve vývoji očekávat nedá, potvrdily mohelnické šance ze druhé půle. Ačkoliv je Kožela nezužitkoval, mrzet ho to příliš nemuselo. Další gólové peklo rozpoutal Vojtěch Cikryt, jenž vytěžil maximum z  předchozího ofenzivního snažení spoluhráčů Knýře a Srdýnka. Hlavní postavou velmi divoké závěrečné desetiminutovky byl Ondřej Brulík. Mladíčka v domácích řadách byl plný trávník, na němž řádil stylem černé ruky. Výraznou měrou se podílel na třech gólech svého mužstva. Postupně skórovali Ryba, Cikryt a Pospíšil a agilní junior na tom měl nemalé zásluhy. Zábřeh se přihlásil o slovo už pouze jednou. Po přihrávce pod sebe korigoval na 2:6 Lukáš Okleštěk. „Z  vysokého vítězství i  předvedeného výkonu máme obrovskou radost. Jako odchovanec Zábřeha nejsem úplně nadšený, že to odneslo zrovna Sulko. Doplácelo na hrubky v obraně. Jako by pořádalo den otevřených dveří. Porážka je to pro něj moc krutá, ale i takový fotbal někdy bývá. Jsme rádi, že jsme povedeným zápasem naladili a  navnadili naše příznivce na následující domácí duel s Jeseníkem,“ konstatoval potěšeně vedoucí mohelnického družstva Radek Vašata.

BRANKY: 5., 41. a 81. Ryba, 79. a 89. Cikryt, 4. Kožela, 10. R. Kuba, 91. M. Pospíšil – 39. D. Nízký, 83. Okleštěk. Diváci: 132. MOHELNICE: Hora – Vokoun, R. Kuba, Pinkava, Knýř – Srdýnko, Fišara, Nantl, Pauliny – Kožela, D. Ryba. Střídali: 71. Cikryt, 80. Brulík, 82. M. Pospíšil. ZÁBŘEH: S. Strnad – Lukas, Žanda, Lepka, Ratiborský – Nádeníček, M. Novák, A. Němec, V. Holík – D. Nízký, Antl. Střídali: 62. Okleštěk, 76. Paclík, 86. V. Balcárek

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*