„Vítkovice stojí o další spolupráci,“ těší šéfa Draků Vladimíra Velčovského

ŠUMPERK · V  minulosti mistrovský Vsetín. V  novodobé historii Třinec a Pardubice. Jakmile hokejový Šumperk postoupil ze druhé ligy na vyšší úroveň, nebránil se „farmaření“ se známými extraligovými kluby. Většinou to nedopadlo slavně.

Petr Fišer

U dvou sestupových pádů, na nichž se mimo jiné podepsal neúspěšně spouštěný „ropovod“ na trasách vedoucích k třineckým Ocelářům a pardubickému Dynamu, byl z pozice šéfa Vladimír Velčovský. O to větší překvapení způsobilo, když před startem uplynulé sezóny oznámil další dohodnutý pakt. Tentokráte s Vítkovicemi. „Nejedná se o spolupráci na bázi farmy, z toho jsme vyléčeni. Ale o trvalé hostování dvou až šesti hráčů v Šumperku. Už vytipovaní hokejisté z našeho kádru potom budou mít vyřízené střídavé starty do Ostravy s ambicemi dostat šanci v některém z utkání nejvyšší soutěže,“ naznačoval své záměry v průběhu května minulého roku.

Jak to fungovalo v praxi?

ková, že k nám mohli přijít hráči, kteří se museli rozehrát před naskočením do extraligy. Případně ti, co byli na hraně sestavy. Spolupráce s Vítkovicemi si vážím, měli jsme tu pět až sedm hokejistů. Zvláště Baláž a Bernovský byli přínosem,“ prohlásil Velčovský. „Vítkovická strana má opět zájem o těsnější spolupráci s naším klubem,“ dodal v posezónním rozhovoru. Z výměnného obchodu těžil i ostravský gigant. Kapitán Draků Petr Gewiese zanechal na severu Moravy tak výraznou stopu, že si vysloužil smlouvu nejen do konce aktuálního ročníku, ale i na další soutěžní období. V play-off si epizodní roli střihl brankář Marek Peksa, jenž krátce zaskočil za zraněného Daniela Dolejše a nemocného Miroslava Svobodu. „Byl jsem za to rád. Věřil jsem, že když budu muset nastoupit, tak to zvládnu. Jsem ve věku, kdy už nejsem nervózní. Branka je všude stejná,“ ujišťoval jedenatřicetiletý gólman.

Největším přínosem zahraniční posila

Nejstabilnější výkony z vítkovických pomocníků podával Jozef Baláž. Mladý útočník ze Slovenska zasáhl do dvaatřiceti zápasů Chance ligy a zaznamenal v nich deset gólů. Navrch přidal deset asistencí. Šikovný forvard, který má podstatnou část kariéry teprve před sebou, bral angažmá ve Škoda aréně jako odrazový můstek a možnost nastupovat pravidelně. „Mým cílem je jednoznačně extraliga,“ vystřelil bez dlouhého přemýšlení. I když bývalý mládežnický reprezentant nevypustil jediné střídání, šumperskému hokejovému týmu k lepším výsledkům nepomohl. „Když se poctivě pracuje a maká, tak se i mladý tým, jako byl ten náš, může vyrovnat zkušeným soupeřům,“ stál si za svým. „Mezi Chance ligou a extraligou je velký skok. Osobně mi připadá, že je horší se vrátit z vyšší ligy do nižší.“ Druhý nejgólovější střelec Šumperka si po lidské stránce nejvíce sedl s Vojtěchem Krejčiříkem a Petrem Kratochvílem. „Vedle Péti jsem seděl v kabině. Z druhé strany jsem měl Honzu Bernovského a Ondru Ševčíka,“ uvedl jednadvacetiletý rodák z Liptovského Mikuláše, jenž v případě zájmu a nouze vypomáhal „svým“ Vítkovicím. Kde zakotví v následující sezóně, to se teprve uvidí.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*