V Postřelmově I. A třída na novém hřišti

POSTŘELMOV · Fotbalisté SK Postřelmov nahradí v I. A třídě Olomouckého kraje tým Haňovic. Po dlouhé pauze způsobené koronavirem nekončí s účastí ve vyšší soutěži pro úbytek hráčů, ale z výkonnostních důvodů. V minulé, nedohrané soutěži figuroval tým Haňovic na posledním místě tabulky I. A třídy se ziskem pouhého jednoho bodu z deseti odehraných zápasů a s velmi nelichotivým skóre sedmi vstřelených a čtyřiceti inkasovaných gólů. Proto se Haňovice přihlásily do I. B třídy a v reálu si vlastně jen vymění soutěž s postřelmovským týmem.

V Postřelmově se tak mohou po tříletém snažení těšit z vytouženého postupu a vůbec je nemusí mrzet, že si jej nemuseli vybojovat v celé, ukončené sezóně. I tak byli Postřelmovští ze tří skupin I. B třídy Olo- mouckého kraje nejlepší. V deseti odehraných soutěžních kolech získali nej-větší bodový zisk a rovněž nejlepší koeficient z odehraných zápasů. Z vyšší soutěže nemají žádný strach. Mají kvalitní tým a více než polovina hráčů má za sebou působení ve vyšších třídách. Ke zvýšení zdravé konkurence mezi hráči mají v plánu ještě získání dvou posil.

Vytoužený postup do vyšší soutěže fotbalistům SK Postřelmov vyšel jako třešnička na dortu. Zahájení působení v nejvyšší krajské soutěži oslaví hrou na výborném trávníku nového sportovním areálu, který je víc než důstojnou náhradou za stařičké hřiště u postřelmovského vlakového ná- draží. Požádali jsme před- sedu fotbalového oddílu TJ Postřelmov Radka Mičundu o odpovědi na několik otázek k představení jeho týmu, nového účastníka I. A třídy Olomouckého kraje.

Jak jste se připravovali v době utlumených a omezených možností?

V přípravě jsme samozřejmě respektovali nařízení vlády. Zpočátku to bylo pouze oběhání ve skupinkách. S postupem rozvolňování opatření jsme se přesunuli na staré hřiště, kde jsme tréninkové jednotky přizpůsobovali aktuálním možnostem.

Co se u vás změnilo od začátku června po uvolnění protikoronavirových opatření?

Po ukončení sezóny 2020/2021 jsme si dali pau- zu od všech fotbalových aktivit. Nyní se od začátku června již naplno připravujeme na novou sezónu. Zatím ještě vše probíhá na starém hřišti, nicméně od července bychom se měli přesunout do nového areálu.

Kolikrát týdně trénujete, co vše máte v tréninkovém plánu?

Tréninkový plán se ještě tvoří. Momentálně máme tréninkové jednotky třikrát týdně plus víkendové zápasy.

Které přípravné zápasy máte odehrané a které vás ještě čekají?

Zatím jsme odehráli pouze jeden přípravný zápas, a to v Lesnici (4:0, Ni- mrichtr Jan, Mičunda Jan 2x, Dvořák Miroslav). Nejbližší utkání nás čeká v Rapotíně. Generálku, která bude součástí slavnost- ního otevření nového stadiónu, pak sehrajeme proti Zábřehu. Další zápasy v rámci přípravy jsou v jednání.

Jaké je složení realizačního týmu?

Realizační tým zůstal beze změn. Hlavním trenérem je Martin Hoško, asi- stenty Jiří Picka a Martin Kupčík. Vedoucí týmu je Radek Mičunda a Ondřej Panák.

A co hráčský kádr?

Hráčský kádr je zatím bez větších změn. Jeho konečná podoba se nyní řeší. Vždy je dobré doplnit mužstvo o nějakého pracovitého hráče a zdravě ho tak okysličit. Je to vždy impuls, že nikdo nemá místo jisté.

Jaký je váš sportovní cíl v nové sezóně 2021/2022?

Pokud se budeme bavit o mužském A týmu, sportovní cíl bychom viděli v klidném středu tabulky. Béčko by pak určitě mělo opět bojovat o postup do okresního přeboru, jak ně. U mládeže je to trochu o něčem jiném, tam chce- me tým především budovat a udržovat.

Co byste chtěl příznivcům fotbalu ještě sdělit?

Všem příznivcům a fanouškům fotbalu bychom chtěli vzkázat, ať v této době na fotbal určitě nezanevřou a vrátí se na stadióny. Ukázalo se totiž, že bez nich tento sport ztrácí svůj smysl.

(bob)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*