V Edenu se produkovala kvalita, šumperské kvarteto nezaostávalo

PRAHA • Středeční testovací závody v Praze byly z pohledu šumperských atletů velmi povedené. Členové produktivního kvarteta vyslaného z Tyršova stadiónu si v jednotlivých disciplínách buď vytvořili osobní rekord, nebo alespoň povýšili na hodnotnější level nejlepší výkon probíhající sezóny.

Největší díru do světa udělal Vojtěch Dobeš. Trať na 400 metrů pokořil za 50.07 s. čímž se na chvíli vyšvihl do čela juniorských tabulek.

Z nového „osobáku“ se radoval také Jan Bartoň. Překážkářských 110 metrů zaběhl v čase 14.71 s. což z něj udělalo nejrychlejšího aktéra v kategorii dorostenců. Navíc se zařadil na průběžné třetí místo v aktuálním českém žebříčku.

Ondřej Pospíšil si v mírném protivětru vylepšil letošní rekord v klasickém sprintu na sto metrů. V nejrychlejším mužském běhu skončil třetí (11.24 s).

Klára Dobešová pojala pražskou výpravu jako dobrou přípravu na oblíbený víceboj. Předvedla se ve dvou závodech a ani v jednom nezklamala. Dvoustovku dala za 26.87 s stovku s překážkami za 15.86 s. V prvním případě posunula své dosavadní maximum platící pro aktuální rok, ve druhém se jednalo o její vůbec nejvydařenější představení na dorostenecké překážkářské trati. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*