Trenérův vítězný návrat, rozhodla úvodní třetina

ŠUMPERK · Martin Janeček se vrátil na stadión, kde ještě v  minulé sezóně trénoval a se svým výběrem od začátku až do konce důkladně klepal na prvoligovou bránu. Po letním přestupu do Ostravy se ve středu večer postavil na druhou stranu barikády. I když jeho Poruba v  souboji Davida s Goliášem nezaváhala, pracovitý kouč měl k  maximální spokojenosti daleko. Od favorizovaného týmu čekal víc.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA ŠUMPERK – PORUBA 1:3 (0:3, 0:0, 1:0)

Dvacetiletý obránce Richard Záruba se v šumperské kabině velmi rychle zabydlel. V sobotu rozsekl napínavou partii v Havířově. foto: Dracisumperk.cz

Severomoravany nakopla exkluzivní asistence zkušeného Endála. I když se s pukem na holi otáčel zády k hlavnímu útočnému dění, jako by měl oči všude a v předbrankovém prostoru cítil zcela nekrytého Jurije Žolobova. Parádní souhra, parádní gól. Šumperské nesnáze se stupňovaly. Ač se domácímu týmu podařilo přečkat bez úhony vyloučení Baláže za hraní vysokou holí, inkasoval vzápětí o pouhých pět vteřin později. Po neúspěšné přihrávce na spoluhráče číhajícího za bránící čtveřicí přišpendlil volný kotouč pod horní tyč Markus Korkiakoski. Nejprve Rus, potom Fin a ve třetím případě hokejista české národnosti s maďarským příjmením. Ostravany nasměrovaly k tříbodovému exportu posily, které jsou na první ligu nadstandardní. Nedávno ještě opora Třebíče si najela ze druhé vlny a přesnou trefou ukončila souvislý tlak, pod nějž dostala zahajovací formaci Šumperka. Na konci devatenácté minuty mohlo být definitivně vymalováno. Adam Raška ale v brejku dvou na jednoho odkrytou klec minul a naděje Draků stále žila. Nijak velká, ale žila… Uspokojenou Porubu donutil ke zvýšení ostražitosti až Jozef Baláž. Jeden z nejaktivnějších forvardů na hostitelské straně sice na první pokus Spratkovu nabídku nezužitkoval, ale z následné dorážky přece jen skóroval. Podle Janečka se průběžný stav neměnil náhodu. „Po otevírací dvacetiminutovce, kterou jsme zvládli v sebevědomém duchu, jsme přestali bruslit a útoky začaly být nekompaktní. Šumperk vycítil šanci a hra byla úplně odlišná než předtím. Troufnu si říct, že nebýt brankáře Foltýna, tak nám hrozila i ztráta bodů. Dnešního vítězství si važme, zadarmo rozhodně nebylo,“ tvrdil porubský trenér. „Soupeř byl do stavu 0:3 lepší. I když jsme prohráli, měli jsme v zápase dobré pasáže, od nichž se můžeme odpíchnout do dalších utkání. Kluci bojovali ze všech sil a je škoda, že jim chyběla větší přesnost ve finálních přihrávkách a v zakončení,“ zalitoval trenér Baláže a spol. Martin Sobotka.

BRANKY: 7. Žolobov (Endál, Kanko) – 0:1, 12. Korkiakoski – 0:2, 15. Szathmáry (Jáchym) – 0:3, 46. Baláž (Spratek, Ťjurin) – 1:3. Vyloučení 2:4, bez využití, střely na branku 38:20. ŠUMPERK: Altrichter – Záruba, Ševčík, Kabelka, Weintritt, Machů, Valík – Jaroš, Milfait, Moučka – Baláž, Spratek, Ťjurin – Kratochvíl, T. Král, Krejčiřík – Bernovský, J. Kučera, Danielčák – Blaško.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*