Po chutném zákusku hlavní menu. Stačí si vybrat, dámy a pánové

OKRES • Nezvykle brzký start krajského přeboru posloužil jako chutný zákusek před hlavním chodem. Fotbalová sezóna se na konci týdne spustí na plné otáčky a od úvodního víkendu se bude podávat zajímavé zápasové menu. Stačí tak málo – vybrat si z bohaté nabídky.

Petr Fišer, Bohumil Tesař

Bludovská „bruska“ Martin Doskočil se tvrdých soubojů nebojí. Bude se svým týmem znovu promlouvat do pořadí na špici tabulky? foto: Petr Fišer

I. A TŘÍDA

I. A třída bude z okresního pohledu lákavá jako už dlouho ne. Výrazně k tomu přispěl hned dvojnásobný postup, nad nímž jásali v  Lošticích a  Postřelmově. A  co čert nechtěl, oba šťastlivci si to rozdají na ostří nože hned v  zahajovacím kole! „Nad tím, zda přijmout nabídku posunu o patro výš, jsme vůbec neváhali. Pro naše mladé mužstvo to bude zpočátku především o nabírání zkušeností. Veškerá snaha povede k tomu, abychom se vyhýbali nebezpečným sestupovým vodám a  mohli hrát v  klidu,“ nastínil plány natěšených hostitelů Josef Mikeš. „Na nedělní premiéru se moc těšíme. I  když má Postřelmov velmi dobrý kádr, o  porážku samozřejmě nestojíme. Do utkání půjdeme s tím, že nechceme prohrát,“ dodal šéf loštických fotbalistů. V prostřední krajské soutěži se hodlá napevno zabydlet také Lesnice. A  to i přesto, že při ladění formy na druhé sezónní dobrodružství ve vybranější společnosti podstoupila komplikovanější letní přípravu než obvykle. „Kvůli renovaci trávníku, který dostane nové umělé zavlažování a  na jehož údržbu jsme zakoupili nový traktůrek, nám nezbývalo nic jiného než trénovat mimo náš stadión. Naštěstí nám vyšli vstříc v  nedaleké Leštině,“ poslal nepřímo děkovnou zdravici do sousední obce trenér mužského A  týmu Jan Knobloch.

I. B TŘÍDA

Potom, co se ochotně odporoučel na prestižnější soutěžní adresu ambiciózní Postřelmov, bude mezi nejžhavější kandidáty na celkové prvenství patřit kůň pocházející z bludovské stáje. Perspektivní parta postavená na klubových odchovancích v  přípravě potrápila Lesnici, které podlehla těsně 1:2. Gólově se prosadil David Kohout. O pouhý den později pak dokázala přestřílet právě odvěkého postřelmovského rivala. Na cenné výhře 4:3 se největší měrou podílel kanonýr Sadil, autor hattricku. „A to byl soupeř v  plné sestavě. V té naší se naopak objevili tři dorostenci,“ upozorňoval vedoucí bludovského celku Michal Závodný. Vedení klubu koketovalo s možným angažováním bývalého hrabišínského a bohdíkovského kouče Tomáše Horáka. Ten si ovšem po jednom tréninku a  demolici Vikýřovic 11:2 všechno rozmyslel z  rodinných důvodů. Vlajková loď Bludova tak popluje i nadále pod vedením trenérského kapitána Jiřího Kohouta. Jako první se jí postaví do cesty flotila ze Zvole. Odhodlaní navrátilci si skupinu C vyzkouší po dlouhé době. „Neděláme si z  toho těžkou hlavu. Bylo to logické rozhodnutí s ohledem na to, že jsme to na sever měli nejblíž. Těžko tam mohli dosadit někoho z  Olomoucka,“ chápal verdikt svazových funkcionářů Petr Dvořák. Podle zvolského trenéra je béčko kvalitnější než céčko. „V týmech kolem Olomouce je spousta fotbalistů, co v minulosti hrávala vyšší třídy a soutěže. Na druhou stranu nás čeká větší počet okresních derby. Na úvod jedno extra těžké v Bludově, který se v předchozích sezónách pohyboval v  horních patrech tabulky. Hlavně ať se nadcházející ročník dokončí a fotbalu na naší úrovni neuškodí třetí přerušení v řadě. Pokud jde o nás, věříme si na klidný střed tabulky. K  dobrému umístění bychom se rádi dopracovali herní produkcí, která potěší a  uspokojí naše fanoušky,“ prohlásil Dvořák. Nového lodivoda nehledali jen v  Bludově. Vikýřovice stály o  Vladimíra Novotného, jenž se v  posledních letech podílí na výchově šumperské mládeže. Protože po krátkých námluvách došlo ke vzájemné dohodě, někdejší rychlík s  ligovými zkušenostmi bude od srpna sedět na dvou židlích. „Trénování dětí je fajn, ale prostě mi chyběl mužský fotbal. Nebo tomu říkejme velký fotbal,“ odtajnil jednoduchý důvod, proč si vzal práci navíc. Novinkou I. B třídy je zmizení Loučné z  týmového seznamu. Spartak se kvůli nedostatku použitelného materiálu schoval pod křídla Velkých Losin a jako jejich B mužstvo bude spoléhat na výživné hráčské injekce ze strany „lázeňského“ partnera.

DIVIZE

Šumperk si po debaklu 0:8 v  Otrokovicích spravil náladu v daleko vydařenějším utkání MOL Cupu. Vítězstvím 3:1 nad domácím Bruntálem si zajistil atraktivní konfrontaci s druholigovým Třincem. Výběr vedený známým motivátorem Františkem Strakou by se na Tyršově stadiónu měl představit ve středu 11. srpna. Brankovým příspěvkem se o to zasloužili Podhorný, Strnad a  Ostrovka. „Kluci o  tento zápas moc stáli. Zejména proto, že by na něj mohlo přijít víc diváků než běžně na divizi,“ rozuměl natěšení svých svěřenců kormidelník „žlutomodrých“ Zdeněk Opravil. Otrokovický výprask ho nepotěšil, zároveň nedělal z velké lekce žádnou tragédii. „Je potřeba si přiznat, že soupeř byl minimálně o level jinde. Zatímco kluby ze třetí ligy lákají a  angažují hráče z vyšších soutěží, my většinou z těch nižších. Samozřejmě je to znát. Divizní souboje budou o  něčem jiném,“ věřil Opravil.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*