MISTŘI OBORU = elita, špička, kvalita

ŠUMPERK • Jsou dobří. Jsou tak dobří, že se v republikovém měřítku řadí k tomu nejlepšímu, co je v daném odvětví k mání. Kolový mág Mikuláš Nevrkla si nedělá těžkou hlavu ani z nejnadupanější světové konkurence.

KLATOVY • Veronika Drábková je staronovou českou šampiónkou. Mistrovství republiky v překážkovém běhu si podmanila v hlavní ženské kategorii. „Letos jsem se držela trochu při zemi. Nešla jsem všechny závody a příprava už nebyla taková, jaká byla potřeba. Myšlenky obhájit loňské první místo se sice vyrojily, ale nedávala jsem tomu moc velké šance. Jenže ono to vyšlo. Jsem za to moc ráda,“ svěřovala se sympatická sportovkyně z Petrova nad Desnou.
ITÁLIE • Mikuláš Nevrkla po vítězné kvalifikaci, kde mu naměřili nejrychlejší čas, vyhlížel medailový úspěch na světovém šampionátu ve fourcrossu. Všeuměl z Rapotína nezaváhal ani ve čtvrtfinále a ve Val di Sole spadal do úzkého okruhu největších favoritů. Ale jen do té doby, než se neprocpal mezi absolutní elitu semifinálovým sítem. Češi mohli přesto slavit. V malé, ale neuvěřitelně atraktivní disciplíně se prošlapali na zlatý vrchol Tomáš Slavík a Michaela Hájková.
BRANDÝS • Oddíl kanoistiky TJ Šumperk má ve svém středu zářící naději. Kajakářka Barbora Ondráčková na žákovském mistrovství zvládla ve vítězném duchu nejen sobotní slalom, ale i nedělní sprint. Nedala v něm soupeřkám žádnou šanci, což platilo také o seriálu Českého poháru. Ceny předávali mladým talentům olympijští medailisté z  Tokia Jiří Prskavec a  Lukáš Rohan. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*