Mikuláš Nevrkla vystřihl božský víkend, atletické duo uspělo ve slunné Itálii

Jsou mladí a šikovní. Sportovci ze Šumperska o sobě dali znovu vědět v mezinárodní konkurenci. Tradičně vidět byl nejen Mikuláš Nevrkla, ale i atletická dvojice Gieselová – Studnička.

DOWNHILL CUP

Rapotínský rider Nevrkla Nevrkla vystřihl božský víkend. Na českém Downhill Cupu ovládl kvalifikaci i ostrý závod, v němž kromě jiných předstihl matadora Matěje Charváta. „Je to prostě borec. Potvrzuje roli obdivuhodného univerzála, který zajede dobrý výsledek na všem, co má pedály. Před týdnem si zajistil vítězství ve fourcrossovém Světovém poháru a dnes zkompletoval další triumf. Smekáme před ním a jsme rádi, že ho máme v týmu. Jen tak dál!“  vzkazovali nadšeně vedoucí stáje, v jejichž barvách „všeuměl“ z Rapotína září při sjezdových disciplínách.

BIKROS

Nevrklův „mateřský“ B4 Team nescházel na hojně obsazeném mistrovství republiky. V Pardubicích se představilo 385 riderů Z nejlepšího umístění se těšili Vojtěch Podhora a Miroslav Pekař, kteří se shodně prosadili na šestou pozici. „Půlka našich kluků se dostala do finále. Ač jsme měli trochu větší ambice, tak to vlastně není úplně špatné vysvědčení,“ zaznělo v pozávodovém hodnocení. Do soutěže družstev naskočilo kvarteto Martin Komenda, Vojtěch Podhora, Karel Konrád, Šimon Pekař.

V konkurenci 72 výběrů s vyjezdilo velmi slušnou jedenáctou příčku.

VÝSLEDKY JEDNOTLIVCŮ:

Boys 7: 9. místo M. Komenda.

Boys 9: 6. V. Podhora.

Boys 10: 29. K. Konrád.

Boys 12: 8. Š. Pekař. Boys 15:

17. K. Kopa. Cruiser Master:

6. M. Pekař.

ATLETIKA

Šumperští běžci Iva Gieselová a Ondřej Studnička závodili až v daleké Itáli Silniční soupeření juniorů v severním městečku Oderzo si nenechali ujít reprezentanti z osmi evropských zemí. O to cennější byly dosažené výsledky. Gieselová vybojovala na pětikilometrové trati vynikající druhé místo v čase 17:07 min. Studnička zvládl porci deseti kilometrů v novém osobním rekordu 32:19, což ho jako nejlepšího Čecha v pořadí dosadilo na celkovou dvanáctou pozici.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*