Medlovu mohelnická „Ryba“ nechutnala. Nováček vykopal první bodovou úrodu

MOHELNICE, RAPOTÍN • Všechno jen ne rybu vylovenou v mohelnických vodách by si dali k sobotnímu obědu fotbalisté Medlova. Za nerozhodného stavu 1:1 je totiž připravily o náladu dvě branky Daniela Ryby!

Petr Fišer

Bohumil Tesař

KRAJSKÝ PŘEBOR MOHELNICE – MEDLOV 3:1 (2:1)

Že by svěřencům Romana Kuby nově zvolený dopolední výkop domácích zápasů svědčil? Od 13. minuty sice prohrávali, nabrané manko ale zlikvidovali rychle a s grácií. Na smolný moment, kdy přišli v jednu chvíli o sprintujícího stopera Pinkavu (píchnutí ve svalu) a zároveň inkasovali, nechali zapomenout povedeným tříminutovým úsekem. Po centru unikajícího Srdýnka se matador Kuba zbavil chytrou kličkou hned dvou bránících protihráčů a umístěnou levačkou vyrovnal. Nehrálo se dlouho a hostitelům se vyplatilo aktivní presování. Protivníka donutili k zahrání chybné malé domů, čehož náležitě využil po gólech lačnící Ryba. Šikovným naznačením obešel ležícího brankáře a triumfálně zavěsil. „Přestože jsme vedli, v kabině jsem zvýšil hlas. Nelíbil se mi přístup některých jedinců a celkově ani to, že to od nás nebyl fotbal, ale nakopávaná. Zlepšili jsme se až po přestávce, kdy jsme změnili systém i rozestavení a na hrot vysunuli druhého útočníka,“ ohlédl se zpátky hrající kormidelník Roman Kuba. Při absenci Vokouna se rozhodl hodit do rozbouřeného moře teprve šestnáctiletého Ondřeje Brulíka. Pochvalu si od něj vysloužil i v den zápasu čerstvě plnoletý Rostislav Nantl. Nejradostnější ódy pěl na adresu ve všech směrech výtečného Daniela Ryby, jenž korunoval výborné představení v 59. minutě. Agilní forvard usměrnil nechytatelně pod břevno předchozí střelecký pokus spoluhráče Heidenreicha.

BRANKY: 15. R. Kuba, 18. a 59. D. Ryba – 13. F. Novák. Diváci: 205. MOHELNICE: Hora – Brulík, Pinkava, Knýř, Čank – Kožela, Pauliny, R. Kuba, Nantl, Srdýnko – D. Ryba. Střídali: 17. Š. Heidenreich, 75. M. Pospíšil, 87. M. Vykydal.

RAPOTÍN – ŠTERNBERK 0:0, 5:6 na penalty

Staronový účastník krajského přeboru po návratu do vyšší soutěže vykopal první bodovou úrodu. Pokud by byl preciznější v koncovce, mohla být ještě šťavnatější. „Myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát. Kvalitního soupeře jsme nepustili do žádné vyložené šance a sami jsme měli čtyři gólovky. Byla to od nás dobrá partie, které scházelo jediné – tahy s brankovým vyvrcholením,“ řekl trenér domácího celku Radim Netopil. Po opatrné první půli bez častějších rušivých momentů narážel na zajímavé možnosti Kobzy, Ševčíka a Drozda. Posledně jmenovaný svým lobem orazítkoval břevno, dorážejícího spoluhráče Kobzu „vychytal“ zázračným defenzivním zákrokem jeden z obránců. Balón dopravil do sítě pouze Jiří Ševčík, jenže podle lajnového arbitra se mu to podařilo z ofsajdového postavení. „Šternberk byl v některých pasážích aktivnější, ale málo nebezpečný. Na dostřel se dostával jen ve výjimečných případech. Za bod jsme rádi. Zároveň si uvědomujeme, že jich při troše štěstí mohlo být víc,“ souhlasil s koučem Netopilem předseda hostitelského klubu Milan Stratil. Penaltová loterie se točila příznivěji ve prospěch Hanáků. Při exekuci pokutových kopů selhal jako jediný nový kapitán Rapotína Vojtěch Simon. V nerovném souboji jeden na jednoho se nechal zastínit v šesté sérii.

RAPOTÍN: F. Skýva – Cejpek, Juráš, Havlas – D. Scheuter, Simon, M. Jankovič – M. Kobza, Ševčík, Svačinka. Střídali: 17. Drozd, 72. B. Hudec.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*