Lukáš Vajda atakoval „evropský“ limit, zaostal za ním o pouhé dva centimetry

Letošní krajské přebory dospělých, juniorů a dorostu se v prvních měsících nového roku týkaly i dvanácti šumperských atletů. V Ostravě zanechala nejviditelnější stopu Terezie Venoušová. Poté, co si v běhu na 800 metrů vytvořila výkonem 2:27.93 s nový osobní rekord, jí v aktuálním pořadí žákovských tabulek patří dvacáté místo.

Petr Fišer

Premiérovou „čtvrtku“ v hale si vyzkoušela dorostenka Klára Dobešová. A byl z toho zdárný počin 61.58 s. Juniorka Kateřina Korgerová si doběhla na trati 200 m pro limit na venkovní mistrovství Evropy neslyšících 
(28.36 s). 

Na sever Moravy se vydali i junior Vojtěch Dobeš a dorostenec Tomáš Bartoš. V případě obou mladých běžců platilo, že v závodě na 400 metrů zůstali za očekáváním.

O čtyři dny později se soupeřilo také v Olomouci. Nejvýraznějším představením se prezentoval Lukáš Vajda. Jakmile se dostal přes 201 centimetrů, vyhoupl se ve své věkové kategorii suverénním způsobem do čela dorosteneckého žebříčku. Zároveň zaostal o pouhé dva centimetry za B limitem na letní evropský šampionát do osmnácti let.

Ve výtečném světle se ukázal také Jan Bartoň. Na Hané potvrdil velmi dobrou překážkovou formu (8.25 
a 8.27 s) i současné čtvrté místo v tabulkovém hodnocení jednotlivců. 

Po zranění opět vyběhl sprinter Ondřej Pospíšil a přes vynucené tréninkové manko se v cíli objevil za hodně slušných 7.09 s. Poprvé pod hranici osmi vteřin se vměstnal Radim Vavřík (7.99). Juniorské kolegyně Marie Schubertová a Kateřina Korgerová předvedly solidních 8.30 a 8.66 s. 

Hodně rychlé nohy měla Lucie Kutalová, která se blýskla novým osobním maximem. Nově u jejího jména zakotvily příznivé hodnoty 8.43 s. Vůbec špatné to nebylo ani od Šárky Pavelkové (8.66).

Kateřina Korgerová se postavila na start šedesátimetrové výzvy s překážkami a vlezla se pod deset sekund. Časem 9.96 s všechny přesvědčila o tom, že její aktuální výkonnost nadějně stoupá. Radim Vavřík si odskočil na vrh koulí a zapsal výsledek 10.52 m.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*