FK Šumperk už se připravuje na příští sezónu

ŠUMPERK · Nezápasová doba fotbalových týmů soutěžního ročníku 2020/2021 od III. ligy dolů byla 4. května 2021 ukončena výkonným výborem FAČR. Po následném rozvolnění opatření proti koronaviru se sice pomalu, ale přece jen jistě rozjíždí příprava fotbalistů na novou sezónu 2021/2022.

Na začátku června v předkoronavirových dobách vrcholily boje fotbalových týmů o postup či záchranu. Nyní však fotbalisté netradičně místo dřívějšího těšení se na konec sezóny a následný odpočinek před letní přípravou, postupují jinak. A nejsou vůbec proti. Konečně se dostali na hřiště a mohou si naplno užívat radost ze své oblíbené činnosti – hraní fotbalu bez omezeného počtu hráčů v kompletních sestavách. Šumperští divizní fotbalisté zahájili přípravu 2. června a hned o následujícím víkendu odehráli první přípravný zápas.

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – FK ŠUMPERK 1:3 (0:2)

Na hřišti účastníka krajského přeboru Pardubického kraje hosté potvrdili jako divizní tým roli favorita. Do vedení 0:1 se dostali po standardní situaci zahrávané Patrikem Strnadem, když nadvakrát dostal míč za záda gólmana domácích Linet. I u druhého gólu si připsal asistenci Strnad, když průnikovou přihrávkou mezi stopery poslal do šance legionáře Ostrovku, který prostřelil vybíhajícího domácího gólmana „jesličkami“. Po přestávce za hosty na 0:3 zvýšil Malacka, který si dobře poradil v souboji jeden na jednoho a následně skóroval střelou k bližší tyči. V závěru domácí ze standardní situace upravili výsledek na konečných 1:3. Sestava Šumperka: Kreizl, Jurásek, Smrž, Simon, Nízký – Dostál, Linet, Strnad – Malacka, Podhorný, Ostrovka. Střídali: Kováč, D. Tran, Lavrovič, Cikryt, Barčík. Trenér: Z. Opravil. Po utkání trenér hostů zhodnotil předvedený výkon jako odpovídající zahájení přípravy. Hráči přípravný zápas neodehráli v optimální pohodě, bylo patrné, že se teprve najíždí na patřičný treninkový a zápasový rytmus. Bohumil Tesař

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*