Dva body v ceně zlata

PORUBA • Poruba? Aspirant na postup do extraligy. Šumperk? Hlavně se vyhnout sestupovým starostem. Favorit sobotního utkání byl jasný. Předzápasové předpoklady se ale nenaplnily a trenér ostravských hokejistů Jiří Šejba to nenesl lehce. „Hráči se musí probudit. Vzali jsme je sem jako lídry a zatím nám to nepotvrzují,“ zlobil se mistr světa z roku 1985.

Petr Fišer

page9image65529392

PRVNÍ LIGA
PORUBA – ŠUMPERK 2:3 pn. (0:0, 1:1, 1:1)

Po opatrné první třetině se větší útočná aktivita přesunula na hokejky porubských hráčů. Z několika dobrých příležitostí ovšem proměnili jedinou. V početní výhodě domácího mužstva se bránící šumperské čtveřici nepovedlo přerušit přesilovkovou souhru, kterou vyprodukovala dvojice Vachovec – Jenyš.

Draci přežili bez úhony několik kritických situací a ve 36. minutě vyrovnali. V předbrankovém prostoru zaúřadovaly šikovné ruce Petra Kratochvíla.

Poruba ještě jednou vedla. Tomáš Greš posunul kotouč na rozjetého Michala Hoťka a jeho rychlý blafák provedený do protipohybu brankáře vrátil nejtěsnější náskok na stranu Ostravanů.

Ani ve druhém případě jej neudrželi. V čase 59:23 odvrátil hrozbu porážky Rok Macuh. Slovinský forvard po vybídnutí od novice Šilhavého trefil horní kout u bližší tyče a na severu Moravy se muselo prodlužovat.

Přestože se v nastavené pětiminutovce vyskytly dobré příležitosti na obou koncích kluziště, vítěze určily až samostatné nájezdy. Ten rozhodující pocházel z hokejové dílny Slováka Dávida Kohúta.

„Soupeř postupem času přebíral iniciativu. Pro nás bylo naprosto klíčové, že v prostřední části neutekl do většího gólového trháku. O výsledku rozhodly pomyslné žetony v podobě tvrdé práce a sebeobětování, které byly společně s celkovou připraveností na naší straně. Díky tomu si odvážíme dva body,“ řekl po vítězné premiéře Lukáš Majer, asistent hlavního trenéra.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*