Drtil už není Drakem, posílil konkurenci

ŠUMPERK, PROSTĚJOV • To, o čem si hodně hlasitě štěbetali „hokejoví“ vrabci na střeše, se potvrdilo. Tomáš Drtil opouští Šumperk. Schopného zadáka, jenž si v minulosti zahrál nejvyšší soutěž za Kladno, zlákali do svých řad prostějovští Jestřábi.

Petr Fišer

Odchovanec klubu dává Drakům sbohem ve chvíli, kdy se před jeho rodným městem otevřela brána vedoucí do první ligy. Zkušený bek přispěl k triumfálnímu prvenství v základní části nemalým dílem. Ve 37 zápasech vstřelil dvanáct branek a na dalších sedmadvaceti se podílel gólovou asistencí.

V Prostějově naváže na občasnou výpomoc, k níž docházelo v průběhu uplynulého ročníku formou střídavých startů. Za Jestřáby stačil naskočit do osmi due­­lů. Zaznamenal v nich dvě branky. „Když k nám přijel, byl naším nejlepším obráncem. Je silný na puku, má dobrou střelu a rozehrávku, vyniká v soubojích jeden na jednoho. Umí přitvrdit, je využitelný v přesilovkách i v oslabení. Měl by zvednout naši defenzívu. Jsem rád, že jsme se dokázali domluvit na jednoleté smlouvě,“ hlásil spokojeně sportovní manažer prostějovské organizace Jiří Vykoukal.

Drtil s velkou pravděpodobností nezůstane jediným Drakem, který v předsezónním období upřednostní dojíždění na Hanou a posílí konkurenci. Stejným směrem má zamířit i nejlepší střelec Daniel Vachutka. „Byly to dva pilíře mužstva, takže mě jejich odchody mrzí. Jsou to pro nás citelné ztráty,“ nezastíral nový trenér Šumperka Martin Sobotka.

Nástupce jmenovce Janečka se se svými svěřenci sejde třináctého července, kdy na Tyršově stadiónu začne společná letní příprava. Do té doby se adepti pro tvořící se prvoligový kádr musí chystat individuálně. Vedení klubu bude složení týmu odhalovat postupně až po vstupních testech v Olomouci a úvodních trénincích na ledě. „Věříme, že fanoušci budou shovívaví, jelikož tímto rozhodnutím chráníme vyjednávací pozici jak pro klub, tak pro samotné hráče,“ řekl šumperský šéf Vladimír Velčovský. Na aktuální soupisce figurují tři brankáři, šest obránců a osm útočníků.

SOUPISKA DRAKŮ

BRANKÁŘI: Marek Peksa, Dalibor Venouš, Michal Wanecki.

OBRÁNCI: Petr Gewiese, Marek Haloda, Daniel Kabelka, Jakub Plhal, Jakub Řezáč, Tomáš Sedlák.

ÚTOČNÍCI: David Haluza, Daniel Hroch, Tadeáš Jaroš, Vojtěch Krejčiřík, Jan Milfait, Jakub Müller, Adam Scheuter, Daniel Spratek.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*