Draci jsou prvoligoví

ŠUMPERK • Ze tří klubů, kterým byl přímý postup naservírován na zlatém podnosu, se ozval jako první. „Vyšší soutěž na 99 procent přihlásíme,“ vypustil do světa šéf mužského hokeje v Šumperku Vladimír Velčovský. Jak předeslal, tak i učinil. Draci jsou po čtyřech letech znovu prvoligoví!

Petr Fišer

„Po důkladném zvážení všech rizik, a naopak prestiže nabízené soutěže jsme se rozhodli první ligu přihlásit a udělat maximum pro potěchu hokejového fanouška ze Šumperska i vzdálenějšího okolí. Naše snaha povede k tomu, abychom se pohybovali v klidných vodách tabulky, naplňovali Škoda arénu a hlavně dodržovali všechny své závazky,“ prohlásil Velčovský. „Sezóna bude velice těžká. Prakticky celý svět je během několika měsíců vzhůru nohama. Několik stěžejních partnerů se dosud nevyjádřilo, jestli jsou nám schopni pomoci. Někteří zůstávají na stejných pozicích. Jiní museli, alespoň prozatím, podporu ukončit. Také z tohoto důvodu si nedokážu představit, že by se mělo hrát bez diváků nebo s omezeným počtem. Je potřeba si férově říct, že ekonomika bude trvale ovlivňovat činnost klubu,“ dodal šumperský „boss“.

Draky doprovodí do vybranější hokejové společnosti další dva nováčci. Jedinečnou možnost neodmítlo ani Vrchlabí. „Po všech poměrně náročných jednáních jsme dospěli k definitivnímu rozhodnutí,“ potěšili představitelé Stadionu nadšené fanoušky. „Máme připravený projekt, který by měl umožňovat dlouhodobé a kvalitní fungování v první lize,“ zaznělo v pozitivně laděném prohlášení na ofi­ciálních webových stránkách ambiciózního klubu z Krkonoš. Ten by měl mimo jiné těžit z připravovaného „farmaření“ s extraligovými Pardubicemi. Novým majitelem Dynama se stal Petr Dědek, jenž má k Vrchlabí silný vztah a v minulosti ho finančně podporoval.

Třetím do party jsou kolínští Kozlové. „Šance na postup se pro nás otevřela hodně nečekaně. Nezastírám, že jsme byli trošku zaskočení a přihlášku do první ligy dlouho zvažovali,“ přiznal Luboš From. „Nakonec jsme se i díky významné podpoře města rozhodli na velkou výzvu kývnout,“ dodal klubový prezident. Kolín vyjede o patro výš po 37 letech a do nelehkého dobrodružství půjde odvážně s poloprofesionálním týmem. Hráči můžou i nadále zůstat ve své dosavadní práci. „V kvalitnější soutěži bychom se chtěli usadit a zabydlet. Je to náš cíl a také velké přání. Zároveň si uvědomujeme, že sportovní úspěch není možný bez adekvátního posílení. Proto už činíme konkrétní kroky i tímto směrem,“ ujišťoval From, jenž nevyloučil možnou spolupráci s Hradcem Králové.

Do nadcházejícího ročníku Chance ligy se mohlo přihlásit všech devatenáct účastníků. A to včetně Ústí nad Labem, které se po náhlém odmítnutí ze strany nového strategického partnera netajilo tím, že nemá na růžích ustláno. Nakonec nemíní být jen do počtu, což potvrdilo angažováním litvínovského kapitána Michala Trávníčka.

Ještě zapeklitější situaci museli a nadále musí řešit chomutovští Piráti. Po předchozích majitelích je táhnou ke dnu miliónové dluhy. Právě nad jejich hlavami visí největší otazník.

OBSAZENÍ PRVNÍ LIGY

Havířov, Kadaň, Třebíč, Kladno, Chomutov, Prostějov, Ústí nad Labem, Přerov, Litoměřice, Slavia Praha, Poruba, Frýdek-Místek, Jihlava, Benátky nad Jizerou, Sokolov, Vsetín, Vrchlabí, Kolín, Šumperk

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*