„Chirurgové“ řezali nepřesně

LOUČNÁ NAD DESNOU • Protože se v normální hrací době nerozhodlo, na řadu musely přijít pozápasové penalty. Ač fotbalisté Vikýřovic vyrukovali na okresního rivala s celou řadou „chirurgů“, kteří v minulosti operovali na lepších soutěžních stolech, statečný odpor snaživé Loučné lámali s velkými obtížemi. V průběhu sobotního zápasu dokonce dvakrát prohrávali.

Petr Fišer

I. B TŘÍDA C LOUČNÁ – VIKÝŘOVICE 2:2 (2:1), 1:4 na penalty

„Na kluky jsem obrovsky pyšný. Uhráli bod, s nímž jsem moc spokojený. Beru ho jako výhru,“ hlásil nadšeně trenér domácího mužstva Tomáš Dirgas. Náladu mu nijak zvlášť nepokazil ani prohraný penaltový rozstřel. „Dnes to byl souboj fotbalových trpaslíků s vikýřovickými Galácticos. Klobouk dolů před tím, jakou dal Silák dohromady neskutečnou sestavu. Jestli se ve stejném složení sejdou desetkrát za sezónu, tak sním vlastní boty,“ vtipkoval Dirgas. Favorizovaným hostům se podařilo podruhé srovnat až dvacet minut před koncem zásluhou jinak nevýrazného Lukáše Horáka. „I když jsme prohrávali, věřil jsem, že zápas otočíme. Pro diváky mohl být zajímavý, já jsem ale zklamaný. Hlavně z výsledku,“ nezastíral Jiří Silný. „Měli jsme spoustu šancí, abychom ho rozhodli ve svůj prospěch. Hlavně ve druhém poločase. Nakonec jsme nemuseli mít vůbec nic, soupeř naštěstí pro nás tisíciprocentní tutovku z poslední minuty prováhal svým neuměním. Po nesmyslné soutěžní pauze jsme začali poněkud rozpačitě, určitě jsme schopni hrát daleko přesvědčivěji. Úplně nám to nesedlo,“ připustil lodivod Vikýřovic. „Loučné jsme dali dárek v podobě jednoho bodu za remízu,“ přihodil nakrknutě.

BRANKY: 14. Klaban, 36. Kühndel – 19. J. Uvízl, 70. L. Horák. Diváci: 220. LOUČNÁ: Mucha – Mátl, Kühndel, Dorňák, Žejdlík, PTH Duc, Vyhlídal, D. Křepský, Hrdlička, Klaban, Kostiha. VIKÝŘOVICE: Koukola – J. Uvízl, O. Málko, M. Uvízl, Macek, Trunkát, Hrabala, Tomášek, J. Křepelka, Opravil, L. Horák.

Jiří Uvízl si v nové sezóně otevřel střelecký účet hned v prvním utkání. Na konci úvodní dvacetiminutovky odpověděl na vedoucí branku loučenského kapitána Filipa Klabana. foto: Petr Fišer

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*