Bednarský? K nezastavení!

ZÁBŘEH • Další pokus, další marná snaha odhodlaných pronásledovatelů. Welzlův kvadriatlon je v posledních letech doménou Vojtěcha Bednarského. Sportovní šikula ze Šumperka ustál ataky nažhavených soupeřů i v jubilejním desátém ročníku a jeho vítězné tažení republikovým šampionátem nezadržitelně pokračuje.

Petr Fišer

Z trůnu se nenechal sesadit ani letos. Za zaslouženým titulem směřoval postupnými krůčky, které se neobešly bez mírných komplikací. Po úvodním tříkilometrovém běhu ztrácel na vedoucí pozici dvaatřicet sekund. Nejrychlejší nebyl ani v nádrži Nemilka, kde se odehrávala druhá část závodu dlouhá 600 metrů. Jeho plavecký čas byl až sedmým nejlepším v nadupaném startovním poli.

Jenže potom to přišlo. Během desetikilometrového bruslařského sešupu Sázavským údolím se všechno podstatné vrátilo do starých kolejí zajetých v předchozích ročnících. Zatímco Bednarský se po trati proháněl jako Martina Sáblíková, další adepti na nejvyšší příčky výrazně ztráceli. Do té doby velmi dobrý Radim Grebik i Bednarského mladší bratr Václav se třetím pokračováním nevšedního dobrodružství protrápili a na zlatý vavřín museli zapomenout. Největší favorit zkompletoval oprávněné prvenství v poslední disciplíně, která patřila jízdě na horských kolech. Stříbrný Grebik dorazil do cíle se ztrátou tří minut a čtyřiadvaceti vteřin. Za třetím Václavem Bednarským sklidil bramborovou úrodu domácí borec David Jílek, jehož výkony patřily k nejkonstantnějším v celém startovním poli. Velké drama se odehrávalo v ženské kategorii. Suverénní Pavlína Poláčková sice nedala svým sokyním vážnější šanci a v absolutním pořadí se zařadila na konec elitní desítky, o to větší „vzrůšo“ ale nabídl souboj o druhou příčku. Ve prospěch Martiny Kukulové vyzněl o pouhé tři vteřiny! Cyklokrosová reprezentantka pocházející z Nového Malína se blýskla famózním představením na kolečkových bruslích, když nestačila pouze na dva protivníky, a to bez rozdílu věku i pohlaví.

ELITNÍ DESÍTKA ABSOLUTNÍ POŘADÍ: 1. Vojtěch Bednarský 1:10:07 h., 2. Radim Grebik 1:13:31, 3. Václav Bednarský (všichni Titan Trilife) 1:13:59, 4. David Jílek (Zábřeh) 1:14:51, 5. Filip Hanslián (MFA) 1:18:23, 6. Filip Lužný (Rožnov) 1:18:25, 7. Filip Václavík (Zlín) 1:19:02, 8. Ivo Vrba (Přerov) 1:21:09, 9. Martin Voženílek (SK Salith sport) 1:22:44, 10. Pavlína Poláčková (Vyškov) 1:22:54, 17. Martina Kukulová (Cyklo Team Kolárna) 1:28:55, 18. Klára Kubínová (Bikeshop Racing Team) 1:28:58

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*