Recept Týdne s Holbou Medové kolínko na pivu

Dozlatova vypečené delikátní křupavé kolínko na medu a polotmavém pivu – kdo by se nezamiloval? Máme pro vás inspiraci v podobě jednoduchého pivního receptu, který si s jistotou najde místo ve vašem žebříčku nejoblíbenějších jídel.

Suroviny: • 1 vepřové koleno • 500 ml piva Holba Polotmavá • 1 cibule • chléb k zahuštění výpeku

Na marinádu: • 150 ml piva Holba Polotmavá • 2 lžíce medu • 1 lžíce sójové omáčky • 1 lžička mleté sladké papriky • 1 lžička chilli koření • 1 lžíce plnotučné hořčice • 2 prolisované stroužky česneku • 1 lžíce oleje • sůl

Na podlévání: • zbylé pivo Holba Polotmavá • vývar

Ingredience na marinádu důkladně promícháme a necháme chvilku uležet. Mezitím si vykostíme kolínko, kůži na několika místech nakrojíme, vložíme do pekáče a důkladně pomažeme připravenou marinádou. Následně přidáme zbytek marinády, nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vývaru a pivem Holba Polotmavá a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě při 200 °C zhruba hodinu až hodinu a půl. Maso v průběhu pečení podléváme pivem a vývarem dle libosti. Poté maso odkryjeme a bez pokličky při 220 °C dopékáme za občasného polití masa výpekem dozlatova. Jakmile je maso měkké a křupavé, vyjmeme ho a zahustíme výpek chlebovou střídkou. Podáváme s čerstvým pečivem nebo s bramborami a samozřejmě se sklenicí vychlazeného piva Holba Polotmavá, ryzího piva z jesenických hor, které dovede dílo k dokonalosti. zdroj: Pivovar Holba, Shutterstock

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *