Budeme potřebovat:
• 1 hrnek polohrubé mouky • 1 kypřicí prášek do pečiva • 1 vanilkový cukr • 1 hrnek moučkového cukru • 2 vejce • 1/2 hrnku oleje • 1 hrnek mléka • 2 lžíce kakaa
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce kakaa
Postup: Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nejdříve vyšleháme moučkový cukr s vejci do pěny. Poté přidáme vanilkový cukr, olej, mléko, polohrubou mouku a vyšleháme těsto. Přidáme kypřicí prášek a znovu krátce promícháme. Část hotového těsta vlijeme do předem vymazané a vysypané formy, druhou část smícháme s dvěma lžícemi kakaa a promícháme. Následně vlijeme i kakaovou část těsta a promícháme ve formě špejlí – tím získáme mramorový vzhled. Bábovku pečeme na 200 °C asi 40 minut. Poté do ní píchneme špejlí, pokud se na špejli nedrží těsto, bábovka je hotová. Nakonec bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. Přejeme vám dobrou chuť. (sk)
Buďte první kdo přidá komentář