Recept Týdne – Dvoubarevná hrníčková bábovka

Budeme potřebovat:

• 1 hrnek polohrubé mouky • 1 kypřicí prášek do pečiva • 1 vanilkový cukr • 1 hrnek moučkového cukru • 2 vejce • 1/2 hrnku oleje • 1 hrnek mléka • 2 lžíce kakaa

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce kakaa
foto: web

Postup: Formu na bábovku vymažeme máslem a  vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nejdříve vyšleháme moučkový cukr s  vejci do pěny. Poté přidáme vanilkový cukr, olej, mléko, polohrubou mouku a  vyšleháme těsto. Přidáme kypřicí prášek a  znovu krátce promícháme. Část hotového těsta vlijeme do předem vymazané a  vysypané formy, druhou část smícháme s  dvěma lžícemi kakaa a  promícháme. Následně vlijeme i kakaovou část těsta a  promícháme ve formě špejlí – tím získáme mramorový vzhled. Bábovku pečeme na 200 °C asi 40 minut. Poté do ní píchneme špejlí, pokud se na špejli nedrží těsto, bábovka je hotová. Nakonec bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. Přejeme vám dobrou chuť. (sk)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*