Krátce z kultury

Vnímej krásu, bav se po svém…

ŠUMPERK • i během léta se v Šumperku můžete těšit na několik zajímavých akcí. Ať už si vyberete koncert na dvorku knihovny, kde 28.7. zahraje loučenský Old time jazzband, 30.7. v Pavlínině dvoře setkání s Poutníky nebo od 18.8 divadlo v Parku, letošní Šumperské léto.cz má pro každého něco až do 28. srpna. Tak „vnímej krásu a bav se po svém,“ vzkazují organizátoři.

Muzeum představuje pomocníky v kuchyni

MOHELNICE • Jak vypadaly první hrnce? Změnila se nějak vařečka? Víte, kdy vznikl otvírák na konzervy? Odpovědi na tyto otázky a další zajímavosti z historie kuchyňských pomocníků nyní najdete na mohelnické výstavě. Nebude chybět ani kolekce zástěrek a užitkového textilu, který k vaření neodmyslitelně patří. Shlédnout je můžete do 27. září.

Našli se v Zábřeze

Zábřeh • Výstavu obrazů a fotografií pořádá NASLISE – společenství výtvarníků ze šumperského a zábřežského regionu. Jako nástroj olejomalby a akrylové techniky je použit jak klasický štětec, tak i nevšední paletový nůž. Technika malířské špachtle umožňuje zpracování tématu formou moderního impresionismu. Do zábřežské minigalerie muzea přijďte obrázky pod souhrnným názvem Barevné proměny zhlédnout do 2. srpna.

Připravují se Hry bez hranic

ÚDOLÍ DESNÉ • Soutěžení ve stylu legendární televizní soutěže Hry bez hranic chystá na 8. srpna v Rapotíně Spolek rodičů Údolí Desné. Máte-li rádi pohyb a soutěžení, přihlaste svůj tým. Minimální počet jsou tři muži a tři ženy a po jednom dítěti do 9 a 14 let. O přihlášky si pište na srud1@seznam.cz.

Loseres Cirque Company: Vzduchem

ZÁBŘEH • Tanečně-akrobatické představení na motivy knihy Richarda Bacha „Jonathan Livingston Racek” uvede zábřežské kino RETRO. Představení vzniklo na základě kostry příběhu o rackovi, který díky vášni pro let překonal své hranice, naučil se létat a tím inspiroval další racky v hejnu. V rámci právě probíhajícího letního festivalu ho pořadatelé zařadili do programu v amfiteátru před zámkem 30. července od 21. hodin. (bav)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*