Krátce z kultury

Startuje kurz pro fotografy

ZÁBŘEH • Na listopad připravil kulturní dům v Zábřeze pokračování úspěšného fotografického kurzu. „Fotokurz je určen nejen pro začínající, ale také pro pokročilé fotografy používající digitální techniku, a třeba i ty, kteří se v minulosti kurzu již zúčastnili a chtějí se dále inspirovat,“ uvedla Dagmar Ziková ze Zábřežské kulturní. Přihlásit se lze do konce října.

Já, Mohelnice – stromy města

MOHELNICE • Vernisáží byla ve středu 20. října zahájena výstava věnovaná městu Mohelnice a jeho stromům. Přehlídka čítá více než 25 prací od 14 účastníků. K vidění je nejen v Duhové čajovně, ale do 28. února také po celém městě Mohelnice. Součástí bylo předání cen Art Amatér 2021 vytvořené Ivonou Spurnou z Vyšehorek.

Made in Šumperk v muzeu

ŠUMPERK • Pokud chcete poznat současnou průmyslovou tvář města, pak navštivte výstavní síň Pavlínina dvora. Jednotlivé podniky, se kterými muzeum v rámci příprav navázalo spolupráci, se zde představují nejen slovem a obrazem, ale především množstvím zajímavých exponátů, ať již jde o originální produkty, nebo jejich modely. K výstavě muzeum nabízí i komentované prohlídky.

Strašidla na zámku

ÚSOV • Halloween na zámku připravují v Úsově. V sobotu 30. října se při něm návštěvníkům představí nejen místní strašidla od 17 do 21 hodin. Přijďte se bát i pobavit při putování středověkem. Otevřen bude strašidelný labyrint i hradní sklepení.

Zlatovláska připluje do Šumperka

ŠUMPERK • Na Zlatovlásku přijďte s dětmi v neděli 31. října do Domu kultury Šumperk. Divadlo Pohádka z Prahy ji rozehraje od 10 hodin jako jednu z pravidel- ných nedělních pohádek.

Hrátky se skřítkem Podhájníkem

ŠUMPERK • Po stopách skřítka Podhájníka se můžete vydat 28. října od rozcestí v Bludovské ulici v Šumperku. Směrem k rozhledně Háj děti po cestě čekají úkoly. Psací potřeby s sebou. Na samotné rozhledně pak ná- vštěvníci symbolicky ukončí měsíc věží a rozhleden. Vstup celý den volný.

Oslavy výročí státu proběhnou 26. října

ŠUMPERK • Oslavy 103. výročí vzniku samostatného Československa zahájí pietní setkání u pamětní desky u budovy Pontis na náměstí J. Zajíce (10 hod.), pokračují vzpomínkovým setkáním u památníku T. G. Masaryka (14 hod.) a vyvrcholí slavnostním koncertem Moravské Filharmonie Olomouc v Domě kultury (19 hod.).

Jízdní kola v čase

RAPOTÍN, VIKÝŘOVICE • Muzeum silnic Vikýřovice připravilo pro letošní podzim výstavu kol ze sbírek Jana Hlavatého a Vladimíra Koukoly. Ve velkém sále muzea byla vernisáží zahájena 9. října, přístupná je do 31. ledna.

Seniorky se představily v knihovně

ŠUMPERK • Na výročním koncertě se ve čtvrtek 21. října představil folklorní pěvecký soubor Seniorky Šumperk. Koncert připravil k 25. výročí vzniku souboru a zazněl na něm výběr nejúspěšnějších skladeb. Jako host vystoupily zábřežské Slavice a loučenský Loučňáček. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*