Krátce z kultury

Reitendorf znovu mele
RAPOTÍN · Dvěma projektovými dny k tématům Voda v krajině a Co ukrývá řeka se na bývalém mlýně prezentoval místní spolek Nemeleme. Přízemí s kulturní památkou – vodním kolem a navazujícími převodovými mechanismy – oživil Petr Válek autorskou instalací Oživení mlýnských kol, která byla k vidění i během Dnů evropského dědictví.

Pohádky pro dospělé v Lošticích
LOŠTICE · Městské kulturní středisko Loštice pozvalo milovníky humoru na celovečerní představení v podání Divadla Klauniky Brno. Věnováno bylo Frantovi Kocourkovi. Pohádky v hantecu, provedené v brněnské hantýrce, zazněly v místním kulturním domě v neděli 17. října.

Řemeslné kurzy v komunitním centru
MORAVIČANY · V komunitním centru proběhl o víkendu další řemeslný kurz, tentokrát oblíbené knihvazačství. Kdo ho nestihl, má šanci 6. až 7. 11. Další je košíkářství 23. a 24. 10. s opakováním 13. a 14. 11. Bude se také řezbařit (30. a 31. 10.), plstit (20. 11.) a péct s pekařem Milanem Navrátilem (27. 11.).

Filmový klub uvedl Krobota
ŠUMPERK · Filmový klub pozval zájemce 13. října do kina na besedu s Miroslavem Krobotem, který později se spisovatelem Jaroslavem Rudišem uvedli film Alois Nebel. Akce proběhla v rámci festivalu Město čte knihu.

Čajovna se otevírá výtvarníkům
MOHELNICE · Vernisáž výstavy nejen amatérských výtvarníků z Mohelnicka a okolí zahajuje ve středu 20. října v 17 hodin. Přehlídka čítá více jak 25 prací od 14 autorů. Vernisáž proběhne v Duhové čajovně v Mohelnici na nám. Svobody.

Langmajer vyloží karty na stůl
ZÁBŘEH · Komediální hit se skvostným hereckým obsazením nabídne zábřežský kulturní dům v pátek 22. října. Komedii Manželský poker plné klasických manželských zápletek dominuje především výkon Jiřího Langmajera, který je i zde sázkou na jistotu. Představení je součástí divadelního předplatného skupiny Hevos. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*