Krátce z kultury

Kulturák zahájil sezónu

BLUDOV • Slavnostním otevřením venkovní Galerie Adolfa Kašpara a vernisáží výstavy fotografií Ivana Fíly zahájila v Bludově podzimní sezóna kulturního domu. Hudba mého srdce aneb Povídání o životě s Františkem Novotným a Pražským komorním duem chystá Kruh přátel hudby na pátek 1. října v 19 hodin v prostorách bludovského zámku.

Mezinárodní den archeologie

ŠUMPERK • U příležitosti Mezinárodního dne archeologie, který je oslavou archeologie a nadšení z objevování, pořádá Vlastivědné muzeum v Šumperku dvoudenní program pro rodiny s dětmi, školy, školky i jiné zájemce. Pozor! Tentokrát nevšedně v úterý a také v sobotu.

Zábřeh se připojí k Týdnu knihoven

ZÁBŘEH • Městská knihovna Zábřeh se ve dnech od 4. do 10. října připojí k Týdnu knihoven registrací zdarma pro nově přihlášené čtenáře, čtenářskou amnestií – prominutím upomínek u všech vrácených dokumentů – a prodejem vyřazených knih a časopisů.

Pavlíček vystoupí až příští rok

ŠUMPERK • „Dostali jsme příležitost připojit se k narozeninovému turné, které se uskuteční během února 2022. Nový termín pro šumperský koncert je tedy čtvrtek 17. 2.,“ zdůvodnili pořadatelé ze zdravotních důvodů hudebníka odložený koncert z 20. září. Již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Přehlídka ochotníků vrcholí

VÁCLAVOV • Čtrnáctý ročník soutěžní přehlídky ochotnických souborů jde do finále. Pondělí 27. a úterý 28. září jsou poslední dny, kdy ještě bude možné hry přihlášených souborů posoudit. Chcete-li vidět domácí ochot- níky v jejich nejnovějších Námluvách, zamiřte do místního kulturního domu v pondělí v 19 hodin.

V kulturáku zahraje slovenský Black Band

ZÁBŘEH • Na poslechové odpoledne se slovenskou skupinou Black Band pozve zábřežský kulturní dům v neděli 3. října. Populární kapela, která je známá především díky účinkování v televizi Šlágr, hraje písně slo- venského středního proudu, světové evergreeny i lidové melodie. Vstupenky zakoupené na dřívější termíny tohoto pořadu zůstávají v platnosti. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*