Krátce z kultury

• Malý princ v knihovně
ŠUMPERK · Příznivci Malého prince se konečně dočkali. Víťa Marčík ml. jim ho na dvorku městské knihovny předvedl v sobotu 17. 7. v 17 hodin. Akce, původně plánovaná v rámci festivalu Město čte knihu a několikrát odvolávaná kvůli koronavirovým opatřením, potěšila desítky milovníků této literární klasiky.

• Rozjelo se i divadlo
ŠUMPERK · Ředitel šumperského divadla Matěj Kašík, dramaturg Michael Sodomka a herec Jan Šťava navštívili brněnské studio České televize, aby v Dobrém ránu přiblížili divákům šumperské divadlo a pozvali je na jubilejní 70. sezónu 2021/2022. Reportáž na www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobrerano/321291310020056/ video/847076,847086.

• Losiny fest jdou do finále
VELKÉ LOSINY · Losinský kulturní festival je na konci programu. V úterý 27. července mohou příznivci divadla ještě navštívit tragikomický příběh královny kosmetického impéria Heleny Rubinstein a její největší rivalky Elizabeth Arden. Tečku za letošním ročníkem napíše ve středu 28. července večer věnovaný romantice žhavé Andalusie.

• Léto u zámku je v polovině
ZÁBŘEH · V červenci zve ještě Léto u zámku do amfiteátru na Masarykově náměstí na pohodovou muziku a v srpnu také na promítání filmových novinek pod otevřeným nebem. Poslední červencovou sobotu láká koncertní festivalový program na akustický rock dívčího tria The Addams Sisters, které v loňském roce zvítězilo v talentové soutěži Radia Haná.

• Dlouhé stráně jsou připraveny
KOUTY NAD DESNOU, DLOUHÉ STRÁNĚ · Po „koronavirové přestávce“ odstartovaly na největší přečerpávací vodní elektrárně prázdninové exkurze. Letošní novinky se týkají hlavně dětí: zajistí to koutek plný energie i zajímavých informací a soutěž o ceny, která bude probíhat celé prázdniny. Na exkurze je třeba se předem objednat na webu www.dlouhe-strane.cz.

• Nejlepší online učitelka je ze Šumperka
REGION · V dubnu Olomoucký kraj vyhlásil anketu Nejlepší učitel výuky na dálku v Olomouckém kraji, jejímž cílem bylo ocenit mimořádné počiny v online výuce. Teď už známe ty, kterým tento titul náleží. Z šesti letošních oceněných si titul odvezla Jana Šimová ze Střední odborné školy Šumperk, Zemědělská 3.

• Léto s Václavem ve znamení premiér
ZÁBŘEH, VÁCLAVOV · Všechny své neodehrané premiéry už v rámci festivalu Léto s Václavem odehráli na letní scéně před kulturním domem václavovští ochotníci. Naposledy se v sobotu 24. července předvedli s představením Baletky. 13. srpna festival ukončí představení hostujícího Divadla Stodola z Jiříkovic a jejich Jarem v Paříži aneb Krvavou Henriettou. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*