Krátce z kultury

>> Knihovnická okénka znovu otevřela

REGION · Knihovnická okénka znovu otevřela. Na základě předchozích objednávek si do nich mohou čtenáři chodit pro knihy jak v Šumperku, tak v Zábřeze. Přísná hygienická opatření a pravidla tří R (roušky, ruce, rozestupy) zůstávají stále v platnosti.

>> Sítě nové generace vylepší výuku

JESENÍK · Žáci regionu úspěšně bodují na mezinárodní úrovni ve virtuální realitě a robotice. Díky 5G sítím mohou být ještě úspěšnější. Rozvoj však může přinést také technologickým studentským projektům, které mají velké ambice zazářit na mezinárodním poli. V Jeseníku to jsou například roboti, na gymnáziu v Praze pokročilá virtuální realita.

>> Kreslíme s hasiči

VÁCLAVOV · Místní sbor dobrovolných hasičů pro ukrácení chvíle a zabavení malých i velkých vyhlásil soutěž v malování obrázků s hasičskou tematikou. Sešla se jich už pěkná řádka, od nejmladší kategorie až po zralé výtvarníky. A další stále přicházejí. Ke zhlédnutí jsou na jejich webu nebo ve vitrínce sboru. Na autory nejnápaditějších kreseb čekají zajímavé odměny.

>> Moravská stezka – cyklostezka plná zážitků

BLUDOV · Chcete s dětmi do přírody a už vám došla inspirace? Máme pro vás tip – soustavu dětských stezek v lázeňské obci Bludov. Skládá se z pěti naučných, tematicky zaměřených stezek plných interaktivních zastavení, přičemž každé z nich je originálně řešeno. Každá naučná stezka je koncipována jako jedno téma a je vytvořena tak, aby byla zajímavá zejména pro děti, ale aby se při jednotlivých zastaveních pobavili také rodiče a další návštěvníci.

>> Jak se změnila městská zákoutí?

ŠUMPERK · Jak moc se panorama Šumperka a jeho městská zákoutí změnila, mohou čtenáři posoudit ze srovnávacích snímků pořízených grafičkou a fotografkou Michaelou Stuchlou. Kniha měla být původně slavnostně představena na vernisáži stejnojmenné výstavy. Ukázky najdou milovníci historie a umění prozatím na webových stránkách šumperského muzea.

>> Ladovská zima láká…

REGION · Sněhová nadílka minulých dní nebrala konce. A dětem jsme rozhodně nemuseli radit, jak s ní naložit! Moc děkujeme všem, kteří ostatním svými stavbami vykouzlili úsměv. Ve Václavově například dům Strakových hlídal tento originální sněhový mazlíček. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*