Krátce z kultury

Setkání pětasedmdesátníků neproběhne

ZÁBŘEH · Stalo se již tradicí, že město pod záštitou starosty pořádalo pro občany, kteří v daném roce oslavili 75 let věku, společné setkání. Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci se toto slavnostní setkání jubilantů letos neuskuteční. Blahopřání od starosty společně s dárkovým balíčkem obdrží každý oslavenec do místa trvalého pobytu v prosinci prostřednictvím zaměstnance matriky.

Moravské divadlo online

REGION · Chtěli byste slyšet umělce Moravského divadla zpívat popové a rockové hity? Nenechte si ujít chystaný online Koncert plný energie. Společný projekt Moravského divadla Olomouc, Radia Haná a Hudebního institutu odstartuje v úterý 17. listopadu v 19 hodin. Celý koncert je věnovaný zdravotníkům a k vidění bude na Mall.TV a na facebookovém profilu Moravského divadla a Radia Haná.

Orchestrion v muzeu

ŠUMPERK · Orchestrion a jiné hrací skříňky nabízí nová výstava v šumperském muzeu. Přestavuje orchestrion, který patří k největším v České republice a jenž prošel náročným restaurováním, zaměřeným na jeho akustické a mechanické části. Zvuk mu po padesáti letech znovu vrátil restaurátor Radek Janoušek. Výstava bude v Rytířském sále k vidění do 7. února.

Zábřeh rozjíždí další fotokurz

ZÁBŘEH · Po velkém zájmu, který zaznamenal fotografický kurz v průběhu loňského roku, připravuje kulturní dům na začátek příštího roku jeho pokračování. Přihlašovat se lze až do konce roku, následně obdrží zájemci o kurz informaci o termínech jeho konání. Bližší informace lze získat na webu Kulturak.info, kde je možné si stáhnout i přihlášku, nebo na tel: 725 046 589 či e-mailu zikova@kulturak.info.

Novou výstavu hledejte na stránkách Jílkovy galerie

ŠUMPERK · Výstava jedné z nejzajímavějších ostravských malířek Hany Puchové, jež zaplnila Galerii Jiřího Jílka, je kvůli současné epidemiologické situaci k vidění pouze na dálku. Fotografie vystavených děl si mohou zájemci prohlédnout na stránkách galerie www. galerie-sumperk.cz.

Oblíbená soutěž Vím proč startuje

REGION · Na tři minuty se stát Newtonem, Einsteinem nebo Curie Sklodowskou, natočit zajímavý fyzikální pokus a vyhrát 200 000 korun pro svou školu. Soutěž Vím proč láká žáky základních a středních škol na objevování krásy a tajemství fyziky zábavnou interaktivní formou. Krátká videa s natočenými pokusy mohou jednotlivci či týmy vkládat na webový portál www.vimproc.cz až do 15. prosince. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*