Folkový festivalový nováček rozšiřuje program. Budou i koncerty na Bouzově

MOHELNICE • Mohelnický Folk Fest navazuje na dlouholetou tradici Mohelnického dostavníku, který pravidelně na konci prázdnin přijížděl do autokempu v městských sadech neuvěřitelných 44 let. Loni převzali otěže mladší pořadatelé a pod novým názvem uspořádali jeho první ročník. Letos festivalu chystají pokračování na 27. – 29. srpna, rozšířené o koncerty na hradě Bouzov.

Vladimíra Bartoňová

Kromě třicítky vystupujících na hlavní scéně nebude chybět ani open program na scéně Morava ve volně přístupné neplacené zóně festivalu. Možnost zažít atmosféru Mohelnického Folk Festu tak dostanou i  náhodní návštěvníci areálu. Navíc pořadatelé připravují novinku ve formě online streamů jednotlivých vystoupení open programu. foto: web

„Připravujeme druhý ročník festivalu a  spolu s vámi pokračujeme v dlouholeté tradici hudebního setkávání na konci prázdnin. Můžete se těšit na víkend plný muziky, příjemné atmosféry, kamarádství, úsměvů, stanování a  muzicírování nejen na pódiu, ale i v celém areálu při večerním jamování či společném zpívání u  táborového ohně,“ sděluje organizační tým z  pořádající skupiny Madalen.

Bouzov ve znamení Lohonky

„Letos plánujeme obnovit kouzelné čtvrteční koncerty na hradě Bouzov, kde bychom rádi společně s vámi oslavili narozeniny Pavla Žalmana Lohonky,“ prozrazuje podrobnosti k  programu mohelnický Jan Štaigl s tím, že nelze nabídnout jednu vstupenku na všechny dny festivalu. Proto pořadatelé přistoupili k  rozdělení vstupenek na hrad Bouzov (26. srpna) a do areálu v  Mohelnici (27. – 29. srpna). Pořídit je lze pouze v předprodeji.

Bohatý program v Mohelnici

„Vstupenky z  předprodeje pro Bouzov jsou již vyprodány, další budou v omezeném množství k prodeji na místě,“ komentuje zájem Štaigl. Aktuální pravidla vzhledem k  velikosti areálu zatím dovolují uspořádat festival v podobné velikosti jako v  roce 2020 a  pro tuto kapacitu jsou již vstupenky vyprodány. Další pro Mohelnici budou online v prodeji 3. srpna. „Avšak epidemiologická situace se v  posledních dnech vyvíjí příznivě a díky tomu věříme, že pravidla pro obnovení kulturního života plánovaná pro srpen 2021 opravdu vejdou v  platnost a  umožní nám tak zvýšit celkovou kapacitu festivalu. V takovém případě uvolníme další vstupenky do předprodeje v polovině prázdnin,“ informuje Štaigl. Předprodej je realizován pouze přes portál GoOut.cz a  není možné předem provádět rezervace. Pro aktuální informace sledujte stránky www. folk-fest.cz.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*