Filmový koncert zábřežského orchestru přišly obdivovat tisíce lidí

ZÁBŘEH • Dechový orchestr Zábřeh pro své rodné město připravil další roč- ník akce Notování Zábřehem. V kavárnách Masarykova náměstí a na hlav- ním pódiu v sobotu 28. srpna postupně vystoupilo šest hudebních uskupení. Akce vyvrcholila velkolepým Koncertem filmové hudby, který se promítal na velké LED obrazovce i online.

page5image65157968

Zazněly melodie z filmových trháků, jako je Sám doma, Shrek, Armagedon, Nekonečný příběh nebo třeba Rocky. Součástí programu byly také pohád- kové písničky nebo například vzpomínková skladba na Davida Stypku Kříž, při níž publikum, které zaplnilo náměstí až po okraje, rozsvítilo světýlka na svých telefonech a vytvořilo tak nejen pro vystupující orchestr nezapomenutelnou dojemnou atmosféru.

„Letos jsme do repertoáru zapojovali nevšední nástroje jako třeba brumle, okarínu nebo akordeon,“ uvedl kapelník orchestru Lubomír Vepřek. „Neuvěřitelné je, že se nám celou akci podařilo připravit během pouhých dvou měsíců, a to nejen organizačně, ale hlavně pak repertoárem, protože jsme se během roku nemohli scházet,“ uvedl jeden z organizátorů a trum- petista orchestru Vít Komárek.

Také letos večer obohatily koncert výkony pěveckých hostů a spojeného sboru (Arietta Mohelnice, Carmen Zábřeh a letos nově Sborové studio Ostrava). Náměstí plné diváků hudebníky v průběhu koncertu několikrát odměnilo hlasitým potleskem vestoje. Koncert se vysílal také online na youtube kanálu a facebookovém profilu orchestru a na Radiu Haná. Akce byla podpořena Olomouckým krajem a Městem Zábřeh. (red)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*