Festival v srpnu láká na cestu kolem světa i romantiku

REGION, ŠUMPERK · Dva srpnové koncerty Klášterních hudebních slavností mají společnou hravost, rozmanitost a bravurní hudební provedení. Navíc zvou do nádherných míst – kláštera ve Šternberku a Tančírny v Račím údolí.

V sobotu 21. srpna naplnila nádvoří Augustiniánského kláštera ve Štern- berku svou energií čtveřice hudebníků z kapely Bardolino. Pod hvězdným nebem se spolu s diváky vydala na cestu kolem světa a prostřednictvím hudby navštívila mystické Kelty, prosluněné Španělsko, na skok se zastavila na Balkáně i u nespoutané cikánské hudby. Bravurně provedená world music sváděla k tanci i k rozjímání. A to k létu patří stejně jako romantická láska. Lásku opravdivou o den později oslavilo v secesní Tančírně v Račím údolí mužské vokální kvarteto Q VOX. Čtveřice zpěváků svými hlasy obsáhla klasiku, jazz, spirituály i modernu. To vše à capella, tedy bez hu- debního doprovodu.

„Pokračujeme v naplňování letošního hesla festivalu Česká hudební roz- manitost a představujeme různé hudební žánry v podání špičkových českých umělců. Věřím, že naše koncerty jsou vítaným zpestřením letních večerů jak pro místní obyvatele, tak pro návštěvníky, kteří v našich končinách tráví dovolenou,“ zve na zbývající koncerty ředitel slavností Roman Janků. Ty budou pokračovat v září koncertem Orchestru Ježkovy stopy na zámku v Rapotíně a závěrečným koncertem rezidenčního souboru Musica Florea v Šumperku. Vstupenky na všechny koncerty lze pohodlně zajistit online na www.klasterky.cz. (bav)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*