Dravci a sovy budou létat přímo v srdci města

Dveře památek otevřou v Zábřeze od 9. do 11. září Dny evropského dědictví, jejich slavnostní zahájení proběhne v pátek 9. září na zábřežském hradě a zámku.

Program zahájí oblíbení sokolníci Seiferos se svou ukázkou dravců a sov. Chybět nebudou. Kováři Zábřeh, šermíři Mohelnická sebranka, alchymistická laboratoř v historickém sklepení či workshop skupiny Postrpoi s jejich show na závěr programu.

V sobotu a neděli se pak v rámci Dnů evropského dědictví otevřou památky, z nichž řada bývá běžně zavřená a netradiční prohlídku nabízí pouze při těchto příležitostech.

Návštěvníci se tak mohou podívat například na Zámek Skalička, do zábřežského hradu či věží kostelů sv. Bartoloměje, sv. Barbory a kostela Církve československé husitské, otevřena bude hrobka Bukůvků v Postřelmově. Muzeum otevřené o víkendu zdarma zase nabízí expozici věnovanou Janu Eskymo Welzlovi či Václavu Hollarovi. Na Rychtě v Kosově budou pak vystaveny vyšívané kuchařky.

Během procházky po zábřežských památkách se mohou návštěvníci tradičně zapojit do hry Po stopách kulturního dědictví. Start a cíl hry určené pro děti i dospělé je na zábřežském hradě.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*