Budeme potřebovat: • 50 ml čekankového/ javorového sirupu • lžičku mleté skořice • 2 hřebíčky • 250 ml mléka • 2 vejce • 80 ml vody • 200 g jogurtu (vanilkový/bílý) • sůl • 235 g špaldové mouky • 4 lžíce slunečnicového oleje • 3 hrušky • 100 g ostružin/malin • 30 g vlašských ořechů • čerstvou máta na ozdobení
Postup:
Nejdříve si připravíme těsto na palačinky: rozšleháme společně mléko se žloutky a špetkou soli. Do této směsi vsypeme mouku, promícháme a necháme zhruba 10 minut odležet. Mezitím si připavíme hrušky: očistíme je, vykrojíme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do pánve, přilijeme sirup s vodou a přidáme koření: skořici a hřebíčky. Povaříme je na mírném ohni 7 minut. Palačinky budeme opékat na olejem vymazané pánvi, po upečení je namažeme vanilkovým jogurtem a polijeme hruškovým přelivem. Ozdobíme je další vrstvou jogurtu, ovocem, ořechy a mátou. (sk)
Buďte první kdo přidá komentář