Rychlá rybízová buchta

• olivový olej
• rybíz
• 60 ml bílého jogurtu
• 150 ml smetany
• prášek do pečiva
• 3 vejce
• 1 hrnek cukru krupice
• 2 hrnky polohrubé mouky

Postup: Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 – 190 stupňů. Vejce s  cukrem vyšleháme do pěny a  poté přidáváme po troškách mouku s  kypřicím práškem. Až se všechny ingredience spojí, přimícháme jogurt a smetanu. Formu, ve které budeme buchtu péct, vytřeme olejem a  vysypeme moukou (popřípadě strouhankou). Vlijeme těsto a posypeme ho očištěným rybízem. Pečeme přibližně 20 až 30 minut – že je buchta hotová, poznáme podle toho, zda po zapíchnutí zůstane špejle čistá. A máme hotovo. Přejeme vám dobrou chuť! (sk)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*